Bulvár

Vádat emeltek a kutyáját baltával bántalmazó szegedi férfival szemben

Vádat emeltek a kutyáját baltával bántalmazó szegedi férfival szemben

2016. augusztus 30., kedd
Vádat emeltek a kutyáját baltával bántalmazó szegedi férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a 72 éves helybeli férfival szemben, aki saját kutyáját vágta fejbe egy baltával.

A vádirat szerint a vádlott 2016. májusának végén szegedi házának udvarán egy 80 cm-es baltával, amelynek a pengeszélessége 12 cm volt, a saját keverék kan kutyáját nagy erővel pofán ütötte. Az ütés következtében a kutya bőre teljes szélességben felrepedt, állkapcsa több helyen eltört. Vádlott cselekményével az állatnak 8-10 hetes gyógytartamú sérülést okozott, amely egyébként életveszélyes is volt a létfontosságú szervek közelségére is figyelemmel. Az ütés ereje alkalmas volt egyébként a kutya életének kioltására is, amely azonnali orvosi ellátás nélkül 48 órán belül bekövetkezett volna. Vádlott cselekményével szükségtelen fájdalmat és szenvedést okozott az állatnak. Az ügyészség a vádlottat állatkínzás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.