Bulvár

Tizenkilenc határsértőt fogtak el a rendőrök Nagylaknál

Tizenkilenc határsértőt fogtak el a rendőrök Nagylaknál

2016. augusztus 25., csütörtök
Tizenkilenc határsértőt fogtak el a rendőrök Nagylaknál

Tizenkilenc határsértőt fogtak el a magyar rendőrök a román társszervektől kapott információk alapján Nagylak közelében. A csoport tagjai magukat szírnek vallották.

A migránsokat augusztus 24-én 8 órakor fogták el a magyar rendőrök a Csanádpalota-Nagylak összekötő főút mellett. A román féltől kapott információk alapján, egy járőr figyelt fel az út melletti kukoricásban egy ismeretlen férfira, majd a helyszín ellenőrzése során a rendőrök további 18 embert találtak. A csoportban 11 férfi, 5 gyermek és 3 nő volt, akik magukat szír állampolgárnak vallották. Mivel a személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, előállították őket a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre. Meghallgatásukon elmondták, Szíriából Törökországon, Bulgárián és Románián keresztül, embercsempészek segítségével jutottak el Magyarországra. Az úti cél Nyugat-Európa volt. A Magyarország és Románia közt hatályban levő visszafogadási egyezmény alapján augusztus 25-én 8 órakor a 19 embert a román határőrizeti szervek átvették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.