Kultúra

Szeptember végén kezdődik a IX. Szent Gellért Fesztivál

Szeptember végén kezdődik a IX. Szent Gellért Fesztivál

2016. augusztus 22., hétfő
Szeptember végén kezdődik a IX. Szent Gellért Fesztivál
szent_gellert_fesztival_vasarnap13_gs

Az egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódóan szeptember 24. és október 1. között rendezi meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye a hagyományos Szent Gellért Fesztivált.

A dómban rendezendő komolyzenei koncertsorozaton olyan művek csendülnek fel, amelyek Szeged gazdag zenei életét tovább színesítik és igazi komolyzenei ritkaságok. A fesztivál alaptóinak fontos a tehetségek felkarolása, támogatása, ezért a hangversenysorozat során az egyéni bemutatkozás mellett lehetőséget biztosítanak a fiataloknak arra, hogy a Szent Gellért Akadémia tagjaiként is felléphessenek. Az egyhetes rendezvénysorozat műsorán szimfonikus hangversenyek, jótékonysági koncertek, az SZTE Zeneművészeti Kar művészeinek előadása, valamint a Tomkins Énekegyüttes műsora szerepel. Az immár 9. alkalommal rendezendő fesztivál kísérő rendezvénye a Szeged és folyója című időszaki kiállítás lesz. A tárlatot a Dóm Látogatóközpontban tekinthetik meg az érdeklődők. A részletes program a

szentgellertfesztival.hu

weboldalon böngészhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.