Közélet

Szeptember 1-jén kezdik a toborzást a határvadász századokba

Szeptember 1-jén kezdik a toborzást a határvadász századokba

2016. augusztus 24., szerda
Szeptember 1-jén kezdik a toborzást a határvadász századokba
magyar_szerb_hatar34_gs

Szeptember 1-jén kezdi meg a toborzást a rendőrség a határvadász századokba, és ha novemberben elindulnak az első képzések, május végén lehetnek a határon azok a rendőrök, akiket a határvadász századok megerősítése miatt vesznek fel - mondta Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A főkapitány a Készenléti Rendőrség központi objektumában tartott tájékoztatón felidézte: a kormány augusztus elején döntött arról, hogy a határőrizet megerősítése érdekében háromezer új rendőrrel növelik a határvadász századok létszámát. Mint mondta, a belügyminiszter augusztus 18-án hagyta jóvá előterjesztését, miszerint a Készenléti Rendőrség szervezetében jelenleg működő hét határvadász bevetési osztály mellett további nyolcat hoznak létre. A jelentkezők kéthónapos alapképzés és további négyhónapos képzés végén, őr-járőr rész-szakképzést szerezve, járőrtársként kezdhetik meg a munkát a határvadász századoknál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.