Sport

Rio 2016: Hosszú és Szilágyi döntős, Bernek és Kis nem jutott tovább úszóink közül (FRISSÍTVE)

Rio 2016: Hosszú és Szilágyi döntős, Bernek és Kis nem jutott tovább úszóink közül (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 6., szombat
Rio 2016: Hosszú és Szilágyi döntős, Bernek és Kis nem jutott tovább úszóink közül (FRISSÍTVE)
Bernek Péter

A szám háromszoros világbajnoka, Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott be a döntőbe 400 méter vegyesen a riói olimpia első, szombati versenynapján, míg a másik magyar, Jakabos Zsuzsanna 13. lett az előfutamokban. Bernek Péter 21., míg a másik magyar induló, Kis Gergő 38. lett a 400 méter gyors előfutamában, így egyikük sem jutott a nyolcas döntőbe. Szilágyi Liliána az előfutamból a tizedik idővel jutott elődöntőbe 100 méter pillangón.

Hosszú a legjobb idővel döntős 400 méter vegyesen, Jakabos 13.

A szám háromszoros világbajnoka,

Hosszú Katinka

a legjobb idővel jutott be a döntőbe 400 méter vegyesen a riói olimpia első, szombati versenynapján, míg a másik magyar,

Jakabos Zsuzsanna

13. lett az előfutamokban. A Vasas világklasszis versenyzője kétséget sem hagyott afelől, hogy a szám egyeduralkodója, az utolsó 100 méter előtt jóval a világcsúcs-részidőn belül tempózott, de gyorson már kiengedett, így 4:28.58 perces országos csúccsal csapott célba és mindössze 15 századdal maradt el a kínai Je Si-vennek a londoni ötkarikás játékokon elért rekordjától. Hosszú eddigi - idén márciusban elért - egyéni legjobbján 1.31 másodpercet javított. Jakabos honfitársával együtt úszott a legerősebb futamban, amelyben 4:38.52 perccel hatodikként csapott célba. A szám nyolcas döntőjét - Hosszú részvételével - közép-európai idő szerint 3.45-kor rendezik.

Szilágyi Liliána elődöntős 100 m pillangón

Szilágyi Liliána

az előfutamból a tizedik idővel jutott elődöntőbe 100 méter pillangón a riói olimpia első, szombati versenynapján. A Bp. Honvéd ebben a számban ifjúsági olimpiai bajnok úszója 57.70 másodperces idővel, futamában harmadikként csapott célba. "Ez most meglepően jó volt, a legjobbamtól kevesebb, mint két tizeddel maradtam el, ami szinte semmi. Hatalmas élmény volt számomra, hogy a korábbi világcsúcstartó és címvédő amerikai mellett úszhattam, hiszen ő a példaképem. Adta a ritmust, próbáltam lépést tartani vele, ugyanakkor valaki mögött menni mindig kicsit nehezebb" - mondta jókedvűen Szilágyi, aki szerint ez délutánra mindenképpen jobb lesz, mert mindig az első úszás a legnehezebb. A 19 éves versenyző elődöntője magyar idő szerint vasárnap hajnali 3.11-kor kezdődik.

Bernek és Kis sem jutott döntőbe 400 m gyorson

A szám rövidpályás világbajnoka,

Bernek Péter

21., míg a másik magyar induló,

Kis Gergő

38. lett a 400 méter gyors előfutamában a riói olimpia első, szombati versenynapján, így egyikük sem jutott a nyolcas döntőbe. A BVSC 24 éves versenyzője, aki idén Európa-bajnoki bronzérmes volt, a legerősebb futamban elfáradt az utolsó 100 méterre, így utolsóként csapott célba 3:48.58 perces idővel. Az inkább a hosszabb számokat kedvelő MTK-s honfitársa, Kis 3:54.15 perc alatt teljesítette a távot egy korábbi, gyengébb nyolcasban. "Csak annyit tudok mondani, hogy sajnálom. Egyszerűen 250 méternél elfogytam, nem tudom mi lehetett az oka. Legfőképpen az edzőmet, Nagy Pétert sajnálom, ennek nem így kellett volna lennie, de holnapra összekapom magam" - mondta kissé "leforrázva" Bernek, aki vasárnap 200 méter gyorson is rajthoz áll. A finálét közép-európai idő szerint vasárnap hajnali 3.24 órakor rendezik.

Gyurta visszalépett a szétúszástól 100 méter mellen

A 200 méteren címvédő Gyurta Dániel visszalépett a szétúszástól, így 17. helyen zárt a 100 méter mell előfutamaiban a riói olimpia első, szombati versenynapján. Az UTE versenyzője 1.00.26 perccel holtversenyben a 16. időt érte el a vele azonos futamban szerepelt új-zélandi Glenn Snydersszel, de a program végén végül nem úszott a 16 fős elődöntőbe kerülésért. "Első úszásnak ez teljesen jó volt, látva azt, hogy a kétszázasok például nem is nagyon voltak itt. Akik pedig igen, azok nagyjából velem hasonló időt úsztak. Jó lett volna egy percen belül kerülni, de pár hibát elkövettem, ami miatt sok időt vesztettem. Pláne, hogy csak a kétszázra készültünk, bármi is történik, csak elvesztettünk egy százas úszást" - mondta a 27 éves Gyurta. A szám elődöntője közép-európai idő szerint vasárnap 4.06-kor kezdődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.