Sport

Rio 2016: éremesély nyíltvízi úszásban, negyeddöntő női pólóban, rajt kajak-kenuban

Rio 2016: éremesély nyíltvízi úszásban, negyeddöntő női pólóban, rajt kajak-kenuban

2016. augusztus 14., vasárnap
Rio 2016: éremesély nyíltvízi úszásban, negyeddöntő női pólóban, rajt kajak-kenuban

Risztov Éva címvédőként versenyez női 10 kilométeres nyíltvízi úszásban a riói olimpia hétfői versenynapján, amelyen birkózásban Lőrincz Viktor lesz érdekelt magyar részről, a női vízilabda-válogatott negyeddöntőt játszik és elkezdődik a viadal a kajakosok és kenusok számára is.

A 30 éves Risztov csütörtökön az úszás medencés változatában 800 méter gyorson 14. lett, akkor azt mondta, készen áll a 10 kilométerre, ahol még egy magyar, a Rióba kalandos úton kijutott Olasz Anna is ott lesz a mezőnyben. Olasz a tavalyi kazanyi világbajnokságon 11. lett, így éppen lecsúszott a még kvótát érő 10. helyről - amelyen éppen Risztov ért célba -, de egy orosz úszót egy korábbi doppingesete miatt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kizárt, a felszabadult helyet pedig Olasz kapta meg kevéssel a rajt előtt. A női 10 kilométer magyar idő szerint 14 órakor rajtol, s a Rodrigo de Freitas Lagúnában ugyanebben az időpontban kezdenek a kajakosok és kenusok is, ott magyar részről Vasbányai Henrik, Kopasz Bálint, Douchev-Janics Natasa, illetve Szabó Gabriella és Kozák Danuta lesz érdekelt a sportági nyitónapon. Férfi C-1 1000 méteren rögtön az első előfutamban száll vízre Vasbányai, majd a női K-2 500 méter világ- és Európa-bajnok párosa, Szabó és Kozák következik. Utánuk női K-1 200 méteren az ötödik olimpiáján szereplő Douchev-Janics Natasa versenyez, aztán Kopasz lesz érdekelt férfi K-1 1000 méteren. Az előfutamokból a középfutamokba juthatnak a versenyzők, utóbbiakra 15.30-tól kerül sor, a döntőket ezekben a számokban kedden rendezik. A birkózócsarnokban a kötöttfogásúak 85 kilogrammos súlycsoportjában szőnyegre lépő Lőrincz Viktorért szurkolhatnak a magyarok 15 órától. Az Európa-bajnok női vízilabda-válogatott 19.10-től az elődöntőbe jutásért csap össze az olimpiai bronzérmes ausztrálokkal, magyar idő szerint éjszaka pedig az atlétikai stadionban lesz magyar érdekeltségű esemény, az Eb-ezüstérmes Baji Balázs a férfi 110 méter gát előfutamában indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.