Sport

Rio 2016: Douchev-Janics B döntőt nyert, Kopasz 10., Vasbányait kizárták

Rio 2016: Douchev-Janics B döntőt nyert, Kopasz 10., Vasbányait kizárták

2016. augusztus 16., kedd
Rio 2016: Douchev-Janics B döntőt nyert, Kopasz 10., Vasbányait kizárták
Rio 2016 - Kajak-kenu

Douchev-Janics Natasa megnyerte a B döntőt, így összesítésben a 9. helyen végzett a kajak egyesek 200 méteres versenyében a riói olimpián. Kopasz Bálint K-1 1000 méteren 10. lett, az ugyancsak 1000-en versenyző kenus Vasbányai Henriket pedig kizárták a B finálét követően.

Douchev-Janics

az A döntőből hétfőn úgy szorult ki, hogy középfutamában negyedik lett, így még jobb idővel sem kerülhetett a legjobbak közé. Kedden aztán a leggyorsabbnak bizonyult, ezzel kilencedikként fejezte be versenyét a Győr háromszoros olimpiai bajnoka, a szám londoni bronzérmese.

Kopasz

, az Algyői Sportkör 19 éves, ötkarikás újonc, ifjúsági világbajnok kajakosa hétfőn ötödikként ért célba középfutamában, amivel éppen lemaradt az A fináléról. Egy nappal később a negyedik pozícióból fokozatosan felzárkózva, a négy éve ezüstérmes kanadai Adam van Koeverden mögött másodikként végzett. A keddi döntős programban a magyarok közül elsőként vízre szálló kenus

Vasbányai

negyedik lett a B döntőben, de utóbb kizárták. A magyar szövetségtől kapott tájékoztatás szerint az úgynevezett ötméteres szabály megsértése miatt büntették, ami azt jelenti, hogy a bírók szerint túl közel ment a mellette haladóhoz, s "felült" a rivális farvizére. A KSI 25 éves, ötkarikás újonca a hétfői előfutamában harmadikként zárt, majd a középfutamban nagy hajrával ugyanebben a pozícióban ért célba, de ideje nem volt elég az A döntőhöz. A B fináléban gyakorlatilag végig a harmadik-negyedik helyen lapátolt, s a célba negyedikként ért be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.