Egyetem

Palkovics: elkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

Palkovics: elkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

2016. augusztus 1., hétfő
Palkovics: elkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba
Megkezdõdött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

Elkezdődött hétfőn a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, a kiadványok a tervek szerint augusztus végéig megérkeznek az intézményekbe - mondta az oktatási államtitkár az MTI-nek hétfőn.

Palkovics László

kifejtette: július 29-ig - néhány apró tételtől eltekintve - minden érintett kiadó megjelentette a kiadványait és beszállította a Kello raktárába. Az iskolák rendelése alapján diákmunkások közreműködésével külön raklapokra csomagolják a könyveket, s a mintegy 15 ezer raklapot kiszállítják az intézményekbe. A Kello 15 ezer négyzetméteres raktárból 13 millió tankönyv kiszállítása kezdődött meg, és naponta átlagosan kétszáz iskolába érkeznek meg a kiadványok. A kiszállítást a Magyar Posta végzi - mondta Palkovics László. Kitért arra is, hogy amennyiben az iskolák további rendeléseket kívánnak feladni, második körben szeptember 15-ig tehetik meg. A kiegészítő tankönyvek mennyisége azonban már egészen kicsi szokott lenni. Ezeket a pótrendeléseket szeptember 21-ig kiszállítják az iskolákba. Az oktatási államtitkár jelezte: a 13 millió tankönyv értéke 12 milliárd forint, ennek kétharmadát az állam állja, ugyanis a diákok 67 százaléka ingyen kapja a tankönyveket. Az általános iskola 1-4. osztályában alanyi jogon térítésmentesen járnak a kiadványok, felső tagozaton pedig rászorultsági alapon. Elmondta: osztályonként meghatározták azt is, mennyiért lehet tankönyvcsomagot összeállítani. Akinek fizetnie kell, többféle módon megteheti. Az érintettek csekket kapnak, a kiadványokért nem kell előre fizetni, a csekket szeptember 15-ig kell kiegyenlíteni. Fizetni lehet utalvánnyal, átutalással, és a Kello szülői felületén is - közölte Palkovics László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.