Bulvár

Őrizetbe vették az afgán férfit, aki elvette egy rendőr fegyverét Szegeden

Őrizetbe vették az afgán férfit, aki elvette egy rendőr fegyverét Szegeden

2016. augusztus 27., szombat
Őrizetbe vették az afgán férfit, aki elvette egy rendőr fegyverét Szegeden
pisztoly_illusztracio

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, gyanúsítottként vonta felelősségre és őrizetbe vette azt az afgán férfit, aki az előállítása során rátámadt az őt kísérő rendőrökre.

A gyanú szerint a férfit Kecskemétről szállította a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Szeged, Londoni körúton levő épületébe augusztus 26-án a délutáni órákban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság három rendőre. Az előállítás során a megbilincselt afgán férfi egyre türelmetlenebbé és agresszívebbé vált, mire az egyik rendőr megpróbálta őt lefogni. Ennek során a gyanúsított a vele szemben intézkedő rendőr fegyvertokjában levő lőfegyver markolatára ráfogott, kioldotta a fegyverrögzítőt és kihúzta a tokból két kézzel fogva, csővel előre nézve a pisztolyt, amelyet a mellkasához szorított. Ezt látva a három rendőr együttes erővel földre vitte a gyanúsítottat, így próbálva megakadályozni őt a fegyverhasználatban. A cselekménynek azzal lett vége, hogy sikerült a gyanúsított kezéből az egyik rendőrnek - még mielőtt azt az afgán férfi használni tudta volna - kicsavarni a lőfegyvert. A több perces dulakodás során az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett annak következtében, hogy a gyanúsított az ellenállás során megharapta őt. A lőfegyverrel visszaélés bűntette, továbbá a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a mai napon az őrizetbe vétel mellett gyanúsítottként hallgatta ki az afgán férfit, akinek az előzetes letartóztatását is indítványozni fogja az ügyészség a nyomozási bíró előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.