Bulvár

Népszerűnek bizonyult Szegeden a rendőrség Aktív Bűnmegelőzési Pontja

Népszerűnek bizonyult Szegeden a rendőrség Aktív Bűnmegelőzési Pontja

2016. augusztus 15., hétfő
Népszerűnek bizonyult Szegeden a rendőrség Aktív Bűnmegelőzési Pontja

Több száz érdeklődő kereste fel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Rendőrkapitányság által a IX. Hungarikum Fesztiválon működtetett „Aktív Bűnmegelőzési Pontot” a hétvégén.

Az érdeklődők a személyre szabott bűnmegelőzési, közlekedésrendészeti és balesetmegelőzési tanácsok mellett játszva elsajátíthatták a legfontosabb prevenciós ismereteket. Teszteket, totókat tölthettek ki. A bűnmegelőzési pont valódi aktivitását mutatta, hogy a társszervek mellett a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete is bekapcsolódott a programsorozatba játékos esélyegyenlőségi programokkal, több család pedig a házi kedvencével érkezve vett részt a rendezvényen. A résztvevők minden esetben korosztályuknak megfelelő szóróanyagot és prevenciós ajándékokat vihettek magukkal. A legügyesebbek sorsoláson vettek részt, amelyen két család is eredményesnek bizonyult: közlekedési totó kategóriában egy Piliscsabáról érkezett családnak, míg a bűnmegelőzési teszt hibátlan kitöltéséért egy szegedi családnak kedvezett a szerencse. Nyereményük egy-egy „Lépésről lépésre a biztonságért” elnevezésű családi társasjáték volt. A rendezvény legnépszerűbb elemeként bárki rendőr lehetett egy fotó erejéig. K112 és járőrvezető társa bőrébe bújhattak a vállalkozó kedvű kicsik és nagyok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.