Kultúra

Megkezdődött a 23. Országos Diákfilmszemle

Megkezdődött a 23. Országos Diákfilmszemle

2016. augusztus 24., szerda
Megkezdődött a 23. Országos Diákfilmszemle

Több mint 130 nevezés érkezett a 23. Országos Diákfilmszemlére, amelyet vasárnapig rendeznek meg Budapesten az Aranytíz Kultúrházban.

Merza Gábor

fesztiváligazgató az esemény szerdai hivatalos megnyitóján az MTI-nek hangsúlyozta, hogy az idén három kategóriában fogadtak nevezéseket: általános iskolások, középiskolások és fiatal filmesek küldhették be munkáikat. Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentkezők 20 percnél rövidebb alkotásai előzsűrizés nélkül kerültek a szemle programjába, míg a 20 percnél hosszabb filmek előzsűrizésen estek át. Mint elmondta, nem volt meghatározva az alkotások témája. "Ez még egy olyan időszak a fiatalok számára, amikor fontos, hogy szabadon csinálhassanak azt, amit szeretnének, amit akarnak és ez látszik is a filmeken, amelyek közözött nagyon jó alkotások is szerepelnek" - hangsúlyozta. Elmondta: a kedden kezdődött szemlén minden nap a filmvetítések után bárki számára nyitott konzultációt tartanak a résztvevőkkel, a zsűri tagjaival és az alkotókkal, hasznos tanácsokkal látják el a fiatal filmeseket. A díjkiosztót vasárnap tartják, most először pénzjutalmat is kiosztanak, a Nemzeti Magyar Filmalap támogatásának köszönhetően. A Polifilm Műhely Közhasznú Alapítvány, az Aranytíz Kultúrház és a Ház a Réten Közhasznú Kulturális Egyesület 23. alkalommal rendezi meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.