Egyetem

Maruzsa: a pótfelvételin 7-9 ezren kerülhetnek még be a felsőoktatásba

Maruzsa: a pótfelvételin 7-9 ezren kerülhetnek még be a felsőoktatásba

2016. augusztus 2., kedd
Maruzsa: a pótfelvételin 7-9 ezren kerülhetnek még be a felsőoktatásba

Pótfelvételin 7-9 ezren kerülhetnek még be a felsőoktatásba - mondta az Oktatási Hivatal elnöke az M1 aktuális csatornán hétfő este.

Maruzsa Zoltán

közölte: akiket nem vettek fel, vagy február 15-éig nem jelentkeztek a felsőoktatásba, a pótfelvételi eljárásban benyújthatják jelentkezésüket. Ez általában 7-9 ezer embert jelent, ami a felvett 75 ezer hallgatóhoz képest is nagy szám - tette hozzá. Jelezte: eltérő az intézmények stratégiája, mert van, ahol lényegében feltöltik keretszámaikat az általános eljárásban, és nem is hirdetnek képzéseket a pótfelvételin, máshol viszont sok önköltséges hallgatót igyekeznek még "begyűjteni". A pótfelvételit július 28-án hirdették meg. A jelentkezési határidő augusztus 7., a ponthatárokat augusztus 25-én hozzák nyilvánosságra. A pótfelvételin egyetlen helyre, kizárólag elektronikus úton lehet kérelmet beadni, és költségtérítéses helyek állnak rendelkezésre. Kivételt ez utóbbi alól a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és magyar intézmények határon túli képzései jelentenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.