Sport

Labdarúgás: vereséggel kezdte az NB III-at a Mórahalom

Labdarúgás: vereséggel kezdte az NB III-at a Mórahalom

2016. augusztus 6., szombat
Labdarúgás: vereséggel kezdte az NB III-at a Mórahalom
morahalom_algyo02_gs

A szünetig tartotta magát a tavaly még a másodosztályban szereplő Szigetszentmiklós ellenfeleként az NB III-ban újonc Mórahalom VSE: a homokhátiak sorsa öt perc alatt eldőlt a második félidőben.

Az előző szezonban még két osztály választotta el egymástól a két csapatot, hiszen a Szigetszentmiklós, amely hazai mérkőzéseit Diósdon játssza, az NB II-ben szerepelt, míg a Mórahalom a Csongrád megyei I. osztályban szerzett aranyérmet. A homokhátiaknál több új igazolás, így

Deák Bence

,

Gyurkovics Tamás

, és

Várda Ákos

is a kezdőcsapatban kapott helyet az első bajnokin. Az SZTK ugyan fölényben futballozott az első félidőben, ám kapufánál „messzebb” nem jutottak a hazaiak, a Mórahalom védekezése pedig jól zárt az első 45 perc alatt. A fordulás után sem változott nagyot a játék képe, majd egy elkerülhető góllal szerezte meg a vezetést a Szigetszentmiklós, miután a homokhátiak tizenhatosán belül egy felívelt labdát követően nem tudott tisztázni a mórahalmi védelem, majd az érkező

Mojzer

öt méterről a kapuba spiccelte a labdát, 1-0. Öt perccel később jött az újabb hazai találat, innen pedig már nem volt visszaút Halász Krisztiánék számára, így vereséggel rajtolt a harmadosztály 2016/17-es idényében a Mórahalom VSE. A Mórahalom a következő fordulóban hazai pályán is bemutatkozik az NB III-ban, augusztus 13-án 17.30-tól az előző idényben szintén az NB II-ben szerepelt Dunaújváros érkezik a Móradomb körútra.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 1. forduló

Szigetszentmiklósi TK - Mórahalom VSE 2-0 (0-0)

Diósd, vezette: Szalai László (Keszthelyi Tamás, Gyürüsi Péter)

SZTK:

Mikler - Sipos, Májer (Földes, 66’), Switzer (Szanyó, 71’), Mojzer (Imecz, 82’), Fritz, Erdei, Pölöskei, Vass M., Rodenbücher, Barna.

Vezetőedző:

Csurka Zoltán.

Mórahalom:

Halász - Király, Magyar, Deák, Fodor, Varga K., Pócs D., Gyurkovics (Juhász, 67’), Várda (Busa, 61’), Crkvenjakov (Szücs, 80’), Szalma.

Edzők:

Magyar György, Vojnic-Zelic Sasa.

Gól:

Mojzer (55’), Switzer (60’).

Sárga lap:

Májer (58’), Sipos (81’) ill. Varga K. (59’), Deák (71’). Vojnic-Zelic Sasa:

„Elégedett vagyok, mert igazából egyetlen helyzete volt ennek az erős ellenfélnek, persze nyomás alatt játszottunk, de kapufáig jutottak csak az első félidőben. Tetszett nekem, ahogy védekeztünk, együtt tolódtunk, jó úton vagyunk. Buta gólt kaptunk, és szerintem ha azt nem kapjuk meg, akkor lehet, hogy nullára hozzuk a meccset. Előre nem voltunk nagyon veszélyesek, ők is jól zártak, nem volt nálunk sokat a labda, csak az utolsó húsz percben, de akkor már mindegy volt. Ha most kezdődne újra a meccs, akkor sem változtatnánk semmit, hiszen a mi csapatunk szinte csak megyeegyes labdarúgókból áll, ma pedig egy erős csapat ellen játszottunk. Gyengébb csapatok ellen, ahol többet fogunk tudni majd játszani, a csapategységünk és a védekezésünk segíthet.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.