Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: a Csákvár ellen veszett oda a Szeged-Grosics veretlensége + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeged_2011_csakvar43_gs

Hiába dominált az első félidőben a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Csákvár ellen, a második félidőben elbukott Klausz László együttese.

Jó előjelekkel várhatta a Csákvár elleni, hétközi találkozót a Szeged 2011-Grosics Akadémia, hiszen két játéknapot követően, 8-0-s gólkülönbséggel állt a tabella élén, ráadásul a szerdai ellenféllel szemben legutóbb az előző idény zárómeccsén 6-0-s sikert aratott a gyulai centerpályán.

Az első percek játéka leginkább arra utalt, hogy hasonlóan eredményesen folytathatja szereplését Klausz László együttese, amely sorra alakította ki a helyzeteit, és több alkalommal tesztelte Kovács Dániel kapust: végül a hatodik percben Király Patrik pazarul eltalált labdájánál már a vendégek hálóőre is tehetetlen volt, a középpályás bombája a felső lécről vágódott a csákvári kapuba, 1-0. Ezt követően is maradt lendületben a Szeged-Grosics, amely ugyan kevesebb lövésig jutott, de játékban továbbra is dominált, a csákváriak egyetlen valamire való lehetősége egy balról a kapu elé tekert szabadrúgás volt, amit Szántai Levente gyűjtött be. A félidő hajrájában újból többször is eljutott vendége büntetőterületén belülre a Szeged-Grosics, de ezeket az akciókat sem tudta befejezni a szegedi csapat, így a szünetre maradt az egygólos különbség.

Mindezt a második félidő huszadik percében bánhatták igazán Farkas Márkék, tekintve, hogy egy egészen más Csákvár jött ki a szünet után a pályára: Toldi Gábor együttese jóval bátrabban és harciasabban játszott, ennek eredményeképp pedig egyre veszélyesebb akciókat is vezetett, főleg Oldal Tibor volt az, aki megdolgoztatta Szántai Leventét. A 65. percben nem tudta felszabadítani a vendégek szögletét a szegedi védelem, a lecsorgó lecsapó, a szünetben csereként beálló Paudits Patrik pedig fordultából a kapuba lőtt közelről – az egyenlítés pedig még inkább meghozta a játékkedvét a Csákvárnak. Nehezen tudta felépíteni támadásait a Szeged-Grosics, az első félidőben mutatott játéknak jóformán nyoma sem volt a térfélcserét követően, mintegy tíz perccel később pedig a szerencse segítségével is, de Baranyai Ádám lábak között elsuhanó lövése utat talált a szegedi kapu bal alsó sarkába, így fordított a Csákvár, 1-2. A hajrában ugyan elkeseredetten próbálkozott a Szeged-Grosics, hogy legalább az egyik pontot megmentse, de Geiger Norbert szabadrúgását leszámítva nem jutott komoly lehetőségig, így hiába uralta a teljes első félidőt, mégis vereséggel távozhatott a pályáról Klausz László együttese.

Ezzel odalett a Szeged 2011-Grosics Akadémia hibátlansága a kapott gólok és a vereségek számát illetően is, a Csákvár pedig közelebb zárkózott a két csapat közelmúltbeli mérlegét tekintve, hiszen így öt meccsből hármat a szegediek, kettőt pedig a Fejér megyeiek nyertek. Vereségével csupán egyetlen helyet esett vissza a tabellán a Szeged-Grosics, amely a második helyről várhatja a Vác elleni, vasárnapi idegenbeli mérkőzést.

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző
2016. augusztus 10., 17.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Aqvital FC Csákvár
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Takács János •* Asszisztens: Szilágyi Norbert, Szvetnyik Bence.
1
2

Férfi labdarúgó NB II, 3. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Aqvital FC Csákvár 1-2 (1-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző. Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Szvetnyik Bence)
Szeged-Grosics: Szántai – Achim, Farkas M., Tóth G., Mészáros M., Horváth A., Király (Geiger, 69′), Zabari, Coroian, Germán (Andorka, 58′), Zádori (Balogh G., 54′). Vezetőedző: Klausz László.
Csákvár: Kovács D. – Pintér, Póti, Kiprich, Baranyai, Mészáros D., Bakos, Kocsis G. (Vallejos, 80′), Molnár T., Nyilasi (Paudits – a szünetben), Oldal. Vezetőedző: Toldi Gábor.
Gólszerzők: Király (6′) ill. Paudits (65′), Baranyai (76′)
Sárga lap: Mészáros M. (64′) ill. Póti (72′).

Klausz László: “Elfáradtunk, egyértelműen bennünk volt az első két meccs, természetesen a Csákvárban is, de főleg a középpályán lehetett látni ezt nálunk, illetve a két támadó sem úgy blokkolta a felíveléseket, nem úgy támadott vissza. Az ellenfél talált egy gólt szögletből, majd magunkra húztuk őket.”

Toldi Gábor: “Bíztam benne, hogy meg tudjuk állítani a szegedi expresszt. A második félidőben olyan tempót diktáltunk, hogy sikerült kisiklatni ezt, az első félidő alapján nem gondoltam volna, hogy ez sikerül. Sikerült labdákat szereznünk a szünet után, bátrabban játszottunk, az egyenlítő gólt követően pedig megéreztük, hogy ezt a meccset meg lehet nyerni, ebben pedig partnerek voltak a srácok.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+5′
VÉGE! Elképesztő fordulat beállta után, fordít és nyer a Csákvár: hiába kezdett jobban a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a második félidőben mutatott játéka okán veretlenségét is elvesztette.
90+1′
Négy perces hosszabbítást jelez a játékvezető – ennyi ideje még maradt a Szeged-Grosicsnak.
90+1′
Kihasználja utolsó cserelehetőségét a Csákvár: Oldal Tibort hívja le a vendégek mestere, akit Kékesi vált az utolsó percekre.
88′
Farkas Márk kap lapot egy szegedi szöglet utáni faultért – ezzel el is múlik a veszély.
88′
Geiger végzi el a szabadrúgást kevéssel a bal oldalvonal mellől: beadása inkább lövésnek sikerült, de a hosszú felső sarok felé tartó labdát végül szögletre ütötte a csákvári kapus.
85′
Molnár Tibor lő el egy pattanás után egy felívelt labdát: Szántainak ugyan nyújtózkodnia kellett, de végül nem csapódott annyira a labda, hogy ez veszélyes is legyen a kapura.
83′
A második félidő talán legkomolyabb lehetősége hazai oldalon: Zabari robogott el a balösszekötő helyén, még az alapvonal előtt elcsípte, de beadása már mély volt – a szegediek fiatalja nekiesett a kerítésnek, így egy rövid ápolás után tudja folytatni csak.
80′
Cserél a Csákvár a hajrára: Kocsis Gábornak ér véget hamarabb a meccs, akinek helyét Vallejos foglalja el.
78′
A viharfelhők nem csak a Szeged-Grosics feje fölött, hanem Gyula fölött is gyülekeznek: egy hangos dörgés jelezte, hogy ideérhet a vihar hamarosan. A játékot tekintve nagy változás nem állt be: nagyon nehezen és rövid időre tudja csak megtartani a labdát a Szeged-Grosics, a Csákvár pedig kiválóan él az adódó lehetőségekkel.
76′
Gól, már vezet a Csákvár, 1-2! Az utóbbi percekben ez azért annyira nem volt benne, Baranyainak van egy kis szerencséje is, hiszen éppen elé csorog a labda, de tizenhatról kilövi a jobb alsót, 1-2!
72′
Pótié a vendégek első sárgája, aki Andorkának rúg oda.
70′
Hosszú idő után újra szegedi helyzet: Coroian igazítja meg a labdát, majd húsz méterről rá is lövi, de kellemetlen, pattogós lökete nem okoz gondot a csákvári kapusnak.
69′
Jön is a harmadik csere Klausz Lászlótól: Király Patrikot Geiger Norbert váltja az utolsó húsz percre – a meccsbe már csak Toldi Gábor nyúlhat bele ilyen módon.
65′
Gól, egyenlít a Csákvár, Paudits! Mondhatni remek csere Toldi Gábortól, de nagy szerencse is kellett hozzá, hiszen a bal oldali szöglet után a lecsorgó éppen Paudits elé került, aki az ötösről fordultából bevágta a labdát – a Csákvár erőfeszítései tehát egyenlítést eredményeztek, több kell a Szeged-Grosicstól ahhoz, hogy megnyerje ezt a meccset!
64′
Mészáros Márké a meccs első sárgája,aki Oldalt buktatta a szegedi térfélen éppen “innen”.
63′
Két újabb csákvári szöglet jelzi a vendégek viszonylagos fölényét: az elsőnél Tóth Gábornak kellett kicsúsztatnia az érkező támadók elöl, majd jócskán fölé szállt Baranyai fejese – minden esetre egyelőre nem tudja azt a játékot nyújtani Klausz László együttese, amit az első félidőben mutatott.
60′
Ebben talán több volt: Oldal 19 méterről, kicsit jobbról lőhetett szabadrúgást, de pont Szántai kezeiben kötött ki a labda.
58′
Ismét cserél a Szeged-Grosics: lejön a csapatkapitány Germán Tamás, akit Andorka Péter vált, a szalag pedig Tóth Gáborra kerül.
56′
Egy nagy “gyömöszölés” után középen nem tud lövőhelyzetbe kerülni a Csákvár: Toldi Gábor együttese jóval aktívabban és kezdeményezőbben játszik, mint az első 45 perc folyamán tette.
54′
Először változtat Klausz László: a szünet óta picit fáradtan mozgó Zádorit Balogh Gusztáv váltja a Szeged-Grosicsban.
52′
Zádori veszít labdát a saját tizenhatosa előterében, hárman is robbannak a vendégektől, Oldal passzolhatna a szélre is, de inkább ellövi húsz méterről, Szántainak kell vetődnie erre.
50′
Kocsis többször is középre ívelheti a sarokba visszakerülő szöglet után, de egyik sem jelent különösebb veszélyt Szántai kapujára.
49′
Kicsit határozottabban kezd a Csákvár, mint az első félidőben: Tóth Gábornak kell nagyot mentenie egy életerős kísérlet után.
46′
Nyilasi Bálint már nem jött ki a vendégektől a második félidőre, helyét Paudits Patrik veszi át.
46′
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben cserélt a Csákvár.

SZÜNET

45′
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: korán vezetést szerzett a Szeged-Grosics, amely a folytatásban is dominált a mérkőzésen: a Csákvárnak gyakorlatilag komolyabb helyzete nem is volt a meccsen, így egyelőre a vendégekre nézve hízelgő az eredmény.
45′
Az első félidő utolsó percében Zádori kap egy magas indítást: a lepattanó labdát kapásból ellövi, de nem tudja a sarok felé irányítani, így Kovácsnak nem okozott komoly gondot.
42′
Ez már komolyabb volt: Germán ismét az előkészítő szerepét töltötte be, majd a balon meginduló Zabari védőjét is lefutotta, de kissé kisodródva már nagyon vissza kellett húznia a labdát, így ez is elmegy keresztbe.
40′
Achim húzódott előre: Germán ugyan Zádori elé szánta perdítését, de a csákvári védelem nem tudott felszabadítani, így odakerült Achim elé, aki egyből lőtt: labdájába nem ért bele Kovács, így a bal kapufa töve mellett ment el.
35′
Ez egy komoly lehetőség volt a vendégek előtt: a balról a kapu elé lőtt szabadrúgásra lett is volna érkező, de Szántai jól mozdult ki a kapujából, és lehúzta a labdát.
33′
Továbbra is Germán Tamásék irányítanak: a Csákvár nehezen tudja megtartani a labdát, jobbára a vendégek térfelén folyik a játék.
29′
Újra nyomás alá tudja helyezni ellenfelét a Szeged-Grosics: ezúttal a jobb oldalon felépített akció után Zádoritól pattan el a labda a büntetőterületen belül, pedig ha át tudja venni, akkor ez ziccer…
27′
Mezőnyjátékkal teli percek után egy helyzet: Germán a felezőnél szerzett labdát, majd óriási terület nyílt előtte, amit ki is használt, majd 17 méterről laposan lőtt, de nem talált kaput.
20′
A meccs első szögletét a Szeged-Grosics végezheti el: a balról középre tekert labdát Tóth Gábor csúsztatja meg, de túl magas ívben, így elkerüli a kaput.
16′
Csendesebben telnek a percek Király lövése óta: a Csákvár nehezen vette fel a meccs ritmusát, és Nyilasi távoli kísérletét leszámítva elvétve jut el Szántai kapujáig, a Szeged-Grosics pedig türelmesen adogat.
11′
Újabb akció, amit lövéssel fejez be a Szeged-Grosics, ismét Király vállalja el kintről: a lapos kísérletet most Kovács magabiztosan fogja. Határozottan és támadó szellemben kezd Klausz László együttese, és ez a helyzetekben is megmutatkozik.
10′
Nagyot mentett Mészáros Dávid, aki Zádori tizenhatoson belülről eleresztett labdáját becsúszva blokkolta – ha ez nincs, minden bizonnyal bravúr kellett volna Kovács kapustól.
6′
GÓÓÓÓÓL! Méghozzá mekkora gól! Zabari lép ki a bal szélen, majd éles centerezését a túloldalon Achim menti meg, akinek lapos visszagurítását Germán okosan átlépi, Király pedig egy hatalmas bombagólt ragaszt a Csákvár kapujába 18 méterről, lövése a felső lécről vágódik a gólvonal mögé, 1-0!
5′
Az első lövés a Csákváré: Nyilasi kapott egy jó felpasszt a tizenhatos előterében, majd egy igazítás után ballal nagy erővel lőtt, labdája kevéssel ment el a bal kapufa mellett.
1′
Kék mezben futballozik ma a Szeged-Grosics, a mérkőzést a tiszta sárgában játszó vendégek kezdték.

17.28 – Köszöntjük olvasóinkat a gyulai Grosics Akadémiáról! A csapatok éppen felvonulnak a hamarosan kezdődő mérkőzéshez: mindkét együttes veretlenül vághat neki az összecsapásnak, igaz, a Csákvár ezt két döntetlen, míg a Szeged-Grosics két győzelem után mondhatja el ezt.

A mérkőzés Takács János sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Kommentek

Sport

Történelmi siker lenne, ha Nantes-ban is nyerne a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nantesben még soha nem nyert a MOL Pick Szeged, ezt a sorozatot törnék meg szombaton.

Tovább olvasom

Sport

Dalba foglalták Szeged “Bombázóját”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Rosta Miklós: Nem mutatóba igazoltak Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nem esik messze az alma a fájától, tartja a mondás. Ennek igazságát a MOL-Pick Szeged új igazolása, Rosta Miklós is igazolja, hisz a fiatal játékos édesapja, idősebb Rosta Miklós korábban 130-szor szerepelt a magyar válogatottban, ahogy nagybátyja, Rosta István is volt válogatott, sőt ő a kétezres évek elején a Pick Szegedben is kézilabdázott. A fiatalabb […]

Tovább olvasom

Aktuál