Sport

Labdarúgás: a Csákvár ellen veszett oda a Szeged-Grosics veretlensége + FOTÓK

Labdarúgás: a Csákvár ellen veszett oda a Szeged-Grosics veretlensége + FOTÓK

2016. augusztus 10., szerda
Labdarúgás: a Csákvár ellen veszett oda a Szeged-Grosics veretlensége + FOTÓK
szeged_2011_csakvar43_gs

Hiába dominált az első félidőben a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Csákvár ellen, a második félidőben elbukott Klausz László együttese.

Jó előjelekkel várhatta a Csákvár elleni, hétközi találkozót a Szeged 2011-Grosics Akadémia, hiszen két játéknapot követően, 8-0-s gólkülönbséggel állt a tabella élén, ráadásul a szerdai ellenféllel szemben legutóbb az előző idény zárómeccsén 6-0-s sikert aratott a gyulai centerpályán. Az első percek játéka leginkább arra utalt, hogy hasonlóan eredményesen folytathatja szereplését

Klausz László

együttese, amely sorra alakította ki a helyzeteit, és több alkalommal tesztelte

Kovács Dániel

kapust: végül a hatodik percben

Király Patrik

pazarul eltalált labdájánál már a vendégek hálóőre is tehetetlen volt, a középpályás bombája a felső lécről vágódott a csákvári kapuba, 1-0. Ezt követően is maradt lendületben a Szeged-Grosics, amely ugyan kevesebb lövésig jutott, de játékban továbbra is dominált, a csákváriak egyetlen valamire való lehetősége egy balról a kapu elé tekert szabadrúgás volt, amit

Szántai Levente

gyűjtött be. A félidő hajrájában újból többször is eljutott vendége büntetőterületén belülre a Szeged-Grosics, de ezeket az akciókat sem tudta befejezni a szegedi csapat, így a szünetre maradt az egygólos különbség. Mindezt a második félidő huszadik percében bánhatták igazán Farkas Márkék, tekintve, hogy egy egészen más Csákvár jött ki a szünet után a pályára:

Toldi Gábor

együttese jóval bátrabban és harciasabban játszott, ennek eredményeképp pedig egyre veszélyesebb akciókat is vezetett, főleg

Oldal Tibor

volt az, aki megdolgoztatta Szántai Leventét. A 65. percben nem tudta felszabadítani a vendégek szögletét a szegedi védelem, a lecsorgó lecsapó, a szünetben csereként beálló

Paudits Patrik

pedig fordultából a kapuba lőtt közelről - az egyenlítés pedig még inkább meghozta a játékkedvét a Csákvárnak. Nehezen tudta felépíteni támadásait a Szeged-Grosics, az első félidőben mutatott játéknak jóformán nyoma sem volt a térfélcserét követően, mintegy tíz perccel később pedig a szerencse segítségével is, de

Baranyai Ádám

lábak között elsuhanó lövése utat talált a szegedi kapu bal alsó sarkába, így fordított a Csákvár, 1-2. A hajrában ugyan elkeseredetten próbálkozott a Szeged-Grosics, hogy legalább az egyik pontot megmentse, de

Geiger Norbert

szabadrúgását leszámítva nem jutott komoly lehetőségig, így hiába uralta a teljes első félidőt, mégis vereséggel távozhatott a pályáról Klausz László együttese. Ezzel odalett a Szeged 2011-Grosics Akadémia hibátlansága a kapott gólok és a vereségek számát illetően is, a Csákvár pedig közelebb zárkózott a két csapat közelmúltbeli mérlegét tekintve, hiszen így öt meccsből hármat a szegediek, kettőt pedig a Fejér megyeiek nyertek. Vereségével csupán egyetlen helyet esett vissza a tabellán a Szeged-Grosics, amely a második helyről várhatja a Vác elleni, vasárnapi idegenbeli mérkőzést.

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző
2016. augusztus 10., 17.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Aqvital FC Csákvár
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Takács János •* Asszisztens: Szilágyi Norbert, Szvetnyik Bence.
1
-
2

Férfi labdarúgó NB II, 3. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Aqvital FC Csákvár 1-2 (1-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző. Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Szvetnyik Bence)

Szeged-Grosics:

Szántai - Achim, Farkas M., Tóth G., Mészáros M., Horváth A., Király (Geiger, 69'), Zabari, Coroian, Germán (Andorka, 58'), Zádori (Balogh G., 54').

Vezetőedző:

Klausz László.

Csákvár:

Kovács D. - Pintér, Póti, Kiprich, Baranyai, Mészáros D., Bakos, Kocsis G. (Vallejos, 80'), Molnár T., Nyilasi (Paudits - a szünetben), Oldal.

Vezetőedző:

Toldi Gábor.

Gólszerzők:

Király (6') ill. Paudits (65'), Baranyai (76')

Sárga lap:

Mészáros M. (64') ill. Póti (72'). Klausz László:

"Elfáradtunk, egyértelműen bennünk volt az első két meccs, természetesen a Csákvárban is, de főleg a középpályán lehetett látni ezt nálunk, illetve a két támadó sem úgy blokkolta a felíveléseket, nem úgy támadott vissza. Az ellenfél talált egy gólt szögletből, majd magunkra húztuk őket."

Toldi Gábor:

"Bíztam benne, hogy meg tudjuk állítani a szegedi expresszt. A második félidőben olyan tempót diktáltunk, hogy sikerült kisiklatni ezt, az első félidő alapján nem gondoltam volna, hogy ez sikerül. Sikerült labdákat szereznünk a szünet után, bátrabban játszottunk, az egyenlítő gólt követően pedig megéreztük, hogy ezt a meccset meg lehet nyerni, ebben pedig partnerek voltak a srácok."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+5'
VÉGE! Elképesztő fordulat beállta után, fordít és nyer a Csákvár: hiába kezdett jobban a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a második félidőben mutatott játéka okán veretlenségét is elvesztette.
90+1'
Négy perces hosszabbítást jelez a játékvezető - ennyi ideje még maradt a Szeged-Grosicsnak.
90+1'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét a Csákvár: Oldal Tibort hívja le a vendégek mestere, akit Kékesi vált az utolsó percekre.
88'
Farkas Márk kap lapot egy szegedi szöglet utáni faultért - ezzel el is múlik a veszély.
88'
Geiger végzi el a szabadrúgást kevéssel a bal oldalvonal mellől: beadása inkább lövésnek sikerült, de a hosszú felső sarok felé tartó labdát végül szögletre ütötte a csákvári kapus.
85'
Molnár Tibor lő el egy pattanás után egy felívelt labdát: Szántainak ugyan nyújtózkodnia kellett, de végül nem csapódott annyira a labda, hogy ez veszélyes is legyen a kapura.
83'
A második félidő talán legkomolyabb lehetősége hazai oldalon: Zabari robogott el a balösszekötő helyén, még az alapvonal előtt elcsípte, de beadása már mély volt - a szegediek fiatalja nekiesett a kerítésnek, így egy rövid ápolás után tudja folytatni csak.
80'
Cserél a Csákvár a hajrára: Kocsis Gábornak ér véget hamarabb a meccs, akinek helyét Vallejos foglalja el.
78'
A viharfelhők nem csak a Szeged-Grosics feje fölött, hanem Gyula fölött is gyülekeznek: egy hangos dörgés jelezte, hogy ideérhet a vihar hamarosan. A játékot tekintve nagy változás nem állt be: nagyon nehezen és rövid időre tudja csak megtartani a labdát a Szeged-Grosics, a Csákvár pedig kiválóan él az adódó lehetőségekkel.
76'
Gól, már vezet a Csákvár, 1-2! Az utóbbi percekben ez azért annyira nem volt benne, Baranyainak van egy kis szerencséje is, hiszen éppen elé csorog a labda, de tizenhatról kilövi a jobb alsót, 1-2!
72'
Pótié a vendégek első sárgája, aki Andorkának rúg oda.
70'
Hosszú idő után újra szegedi helyzet: Coroian igazítja meg a labdát, majd húsz méterről rá is lövi, de kellemetlen, pattogós lökete nem okoz gondot a csákvári kapusnak.
69'
Jön is a harmadik csere Klausz Lászlótól: Király Patrikot Geiger Norbert váltja az utolsó húsz percre - a meccsbe már csak Toldi Gábor nyúlhat bele ilyen módon.
65'
Gól, egyenlít a Csákvár, Paudits! Mondhatni remek csere Toldi Gábortól, de nagy szerencse is kellett hozzá, hiszen a bal oldali szöglet után a lecsorgó éppen Paudits elé került, aki az ötösről fordultából bevágta a labdát - a Csákvár erőfeszítései tehát egyenlítést eredményeztek, több kell a Szeged-Grosicstól ahhoz, hogy megnyerje ezt a meccset!
64'
Mészáros Márké a meccs első sárgája,aki Oldalt buktatta a szegedi térfélen éppen "innen".
63'
Két újabb csákvári szöglet jelzi a vendégek viszonylagos fölényét: az elsőnél Tóth Gábornak kellett kicsúsztatnia az érkező támadók elöl, majd jócskán fölé szállt Baranyai fejese - minden esetre egyelőre nem tudja azt a játékot nyújtani Klausz László együttese, amit az első félidőben mutatott.
60'
Ebben talán több volt: Oldal 19 méterről, kicsit jobbról lőhetett szabadrúgást, de pont Szántai kezeiben kötött ki a labda.
58'
Ismét cserél a Szeged-Grosics: lejön a csapatkapitány Germán Tamás, akit Andorka Péter vált, a szalag pedig Tóth Gáborra kerül.
56'
Egy nagy "gyömöszölés" után középen nem tud lövőhelyzetbe kerülni a Csákvár: Toldi Gábor együttese jóval aktívabban és kezdeményezőbben játszik, mint az első 45 perc folyamán tette.
54'
Először változtat Klausz László: a szünet óta picit fáradtan mozgó Zádorit Balogh Gusztáv váltja a Szeged-Grosicsban.
52'
Zádori veszít labdát a saját tizenhatosa előterében, hárman is robbannak a vendégektől, Oldal passzolhatna a szélre is, de inkább ellövi húsz méterről, Szántainak kell vetődnie erre.
50'
Kocsis többször is középre ívelheti a sarokba visszakerülő szöglet után, de egyik sem jelent különösebb veszélyt Szántai kapujára.
49'
Kicsit határozottabban kezd a Csákvár, mint az első félidőben: Tóth Gábornak kell nagyot mentenie egy életerős kísérlet után.
46'
Nyilasi Bálint már nem jött ki a vendégektől a második félidőre, helyét Paudits Patrik veszi át.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben cserélt a Csákvár.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: korán vezetést szerzett a Szeged-Grosics, amely a folytatásban is dominált a mérkőzésen: a Csákvárnak gyakorlatilag komolyabb helyzete nem is volt a meccsen, így egyelőre a vendégekre nézve hízelgő az eredmény.
45'
Az első félidő utolsó percében Zádori kap egy magas indítást: a lepattanó labdát kapásból ellövi, de nem tudja a sarok felé irányítani, így Kovácsnak nem okozott komoly gondot.
42'
Ez már komolyabb volt: Germán ismét az előkészítő szerepét töltötte be, majd a balon meginduló Zabari védőjét is lefutotta, de kissé kisodródva már nagyon vissza kellett húznia a labdát, így ez is elmegy keresztbe.
40'
Achim húzódott előre: Germán ugyan Zádori elé szánta perdítését, de a csákvári védelem nem tudott felszabadítani, így odakerült Achim elé, aki egyből lőtt: labdájába nem ért bele Kovács, így a bal kapufa töve mellett ment el.
35'
Ez egy komoly lehetőség volt a vendégek előtt: a balról a kapu elé lőtt szabadrúgásra lett is volna érkező, de Szántai jól mozdult ki a kapujából, és lehúzta a labdát.
33'
Továbbra is Germán Tamásék irányítanak: a Csákvár nehezen tudja megtartani a labdát, jobbára a vendégek térfelén folyik a játék.
29'
Újra nyomás alá tudja helyezni ellenfelét a Szeged-Grosics: ezúttal a jobb oldalon felépített akció után Zádoritól pattan el a labda a büntetőterületen belül, pedig ha át tudja venni, akkor ez ziccer...
27'
Mezőnyjátékkal teli percek után egy helyzet: Germán a felezőnél szerzett labdát, majd óriási terület nyílt előtte, amit ki is használt, majd 17 méterről laposan lőtt, de nem talált kaput.
20'
A meccs első szögletét a Szeged-Grosics végezheti el: a balról középre tekert labdát Tóth Gábor csúsztatja meg, de túl magas ívben, így elkerüli a kaput.
16'
Csendesebben telnek a percek Király lövése óta: a Csákvár nehezen vette fel a meccs ritmusát, és Nyilasi távoli kísérletét leszámítva elvétve jut el Szántai kapujáig, a Szeged-Grosics pedig türelmesen adogat.
11'
Újabb akció, amit lövéssel fejez be a Szeged-Grosics, ismét Király vállalja el kintről: a lapos kísérletet most Kovács magabiztosan fogja. Határozottan és támadó szellemben kezd Klausz László együttese, és ez a helyzetekben is megmutatkozik.
10'
Nagyot mentett Mészáros Dávid, aki Zádori tizenhatoson belülről eleresztett labdáját becsúszva blokkolta - ha ez nincs, minden bizonnyal bravúr kellett volna Kovács kapustól.
6'
GÓÓÓÓÓL! Méghozzá mekkora gól! Zabari lép ki a bal szélen, majd éles centerezését a túloldalon Achim menti meg, akinek lapos visszagurítását Germán okosan átlépi, Király pedig egy hatalmas bombagólt ragaszt a Csákvár kapujába 18 méterről, lövése a felső lécről vágódik a gólvonal mögé, 1-0!
5'
Az első lövés a Csákváré: Nyilasi kapott egy jó felpasszt a tizenhatos előterében, majd egy igazítás után ballal nagy erővel lőtt, labdája kevéssel ment el a bal kapufa mellett.
1'
Kék mezben futballozik ma a Szeged-Grosics, a mérkőzést a tiszta sárgában játszó vendégek kezdték.
17.28 - Köszöntjük olvasóinkat a gyulai Grosics Akadémiáról! A csapatok éppen felvonulnak a hamarosan kezdődő mérkőzéshez: mindkét együttes veretlenül vághat neki az összecsapásnak, igaz, a Csákvár ezt két döntetlen, míg a Szeged-Grosics két győzelem után mondhatja el ezt. A mérkőzés Takács János sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.