Sport

Labdarúgás: önbizalommal telve utazhat a Cigándhoz a Szeged-Grosics

Labdarúgás: önbizalommal telve utazhat a Cigándhoz a Szeged-Grosics

2016. augusztus 6., szombat
Labdarúgás: önbizalommal telve utazhat a Cigándhoz a Szeged-Grosics
szeged_2011_szeol22_gs

Közel sem ígérkezik könnyűnek az újonc elleni idegenbeli mérkőzés a Szeged 2011-Grosics Akadémia számára: a hazai találkozóját ezúttal Balmazújvárosban rendező Cigándtól szerzett pontok ugyanakkor remek alapot adhatnak a sűrű folytatásra Klausz László együttesének.

Jól indította az NB II 2016/17-es idényét a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely a SZEOL SC elleni rajt első fél órájában abszolút uralta a játékot, a korán szerzett gól pedig három pontot is eredményezett Germán Tamásék számára. A második fordulóban egy újabb újonccal néz farkasszemet a Szeged-Grosics, amely ahhoz a Cigándhoz utazik, amely a legjobb harmadikként jutott fel az NB III Keleti csoportjából. A hazai mérkőzését az ősz túlnyomó részében Balmazújvárosban játszó gárda a nyáron alapos vérátömlesztésen esett át, hiszen 12 érkező mellett 11 távozója is volt a klubnak, több, korábban a Diósgyőrben is megfordult labdarúgóval erősítették meg keretüket. „Még meglátom, hogy hogyan kezdünk, nem vagyok benne biztos, hogy ezúttal is úgy fogunk kezdeni, mint legutóbb. Nehéz meccsre számítok, ugyanúgy, mint az elmúlt hétvégén. Ezúttal is lesznek olyan periódusok a találkozón, amelyek alatt ha magunk felé tudjuk billenteni a mérkőzést, akkor pozitívan tudunk ebből kijönni. Elemeztem a játékukat, talán erősebb ellenfél, mint a SZEOL, egy lendületesebb csapat, amelynek technikás játékosaik vannak. A Dorog ellen sem érdemeltek vereséget szerintem, megvoltak a helyzeteik, nem lesz egyszerű ez az idegenbeli mérkőzés” - mondta el a találkozó előtt portálunknak

Klausz László

, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője.

Online

Vasárnap 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Cigándi SE - Szeged 2011-Grosics Akadémia másodosztályú bajnoki mérkőzésről.

Egy jó rajt egy egész szezonon keresztül elkísérhet egy csapatot: a nyitófordulóban aratott siker pedig akkor érhet igazán sokat a Szeged-Grosics számára, ha sikerül a közeljövőben is eredményesen futballoznia. A múlt vasárnap aratott siker talán egy egészséges önbizalmat is adhat a gárdának, ezzel kapcsolatban Klausz László úgy fogalmazott, úgy gondolja, eddig is megvolt az önbizalmuk, hiszen a felkészülési mérkőzéseken is végig nagyon összeszedetten, szervezetten játszottak, ezt tükrözte a bajnoki mérkőzés is. „Az egy más dolog, hogy kimaradtak a helyzeteink, ugyanakkor az ellenfélnek jóformán nem volt lehetősége, ezt szeretnénk tovább megőrizni a csapatnál. Önbizalommal teli, zárt játékot játszanánk, ebből kiindulva fontos lesz, hogy be tudjuk fejezni a támadásainkat” - válaszolta kérdésünkre a Szeged-Grosics mestere. Ugyanakkor bármilyen eredmény is szülessen vasárnap, sok idő nem lesz sem a szomorkodásra, vagy az örömködésre, hiszen szerdán már újabb fordulót rendeznek az NB II-ben, jövő vasárnap pedig ismét pályán lesznek a csapatok, így hét nap leforgása alatt három mérkőzést is játszanak a csapatok – így kulcskérdéssé is válhat, hogy ebből a periódusból miként jönnek ki majd a résztvevők. „A játékosállomány nem olyan bő, hogy tudnék változtatni, de a kispadon is olyan játékosok ülnek, akiket nyugodt szívvel becserélhetek. Valaki mondta is, hogy legutóbb talán korán cseréltem, de ezt nem éreztem így, mert gondolok arra is, hogy most vasárnap-szerda-vasárnap ritmusban lesznek a meccsek, ez az én részem, hogy hogy osztom be a játékosokat. A másik, az orvosi része is nagyon fontos a regenerációnak, szerencsém van azzal, hogy

Thurzó Balázs

személyében ilyen segítőm van, pénteken találkoztam vele Szegeden, és megbeszéltük azokat a dolgokat, amik fontosak annak tekintetében, hogy minél gyorsabb legyen a regeneráció a mérkőzés után” - tért ki a sűrű menetrendre Klausz László. A Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője csak a hossuabb ideje sérült

Czirok József-Hegedűs Martin

kettősre nem számíthat, a többiek viszont Klausz László rendelkezésére állnak.

Így játszottak a csapatok az 1. fordulóban

Szeged 2011-Grosics Akadémia – SZEOL SC 1-0 (1-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 500 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Szilágyi Norbert, Csatári Tibor)

Szeged 2011-Grosics Akadémia:

Szántai – Zabari (Geiger, 61′), Tóth G. (Jagodics, 76′), Farkas, Mészáros, Horváth A., Achim, Király, Germán, Andorka (Balogh G., 54′), Zádori.

Vezetőedző:

Klausz László.

SZEOL SC:

Dongó – Kéri, Gajág (Puskás, 52′), Ikonomu, Grünvald (Maksimovic, 80′), Rácz (Lászik 89′), Forró, Lévai, Buzási, Beretka, Péter.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerző:

Farkas (11′).

Sárga lap:

Zádori (5′), Király (68′), ill. Forró (29′).

Kiállítva:

Lászik (89′).

Dorogi FC - Cigándi SE 2-1 (1-1)

Dorog, Buzánszky Jenő stadion. Vezette: Gyarmati II Tibor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Kovács II. Gábor)

Dorog:

Szemerédi - Fürjes, Berkó, Bora, Fekecs, Hartyán, Grabant, Kővári (Mészáros, 64'), Medgyes (Sitku, 82'), Bor (Szedlár, 79'), Perovic.

Vezetőedző:

Németh Szabolcs.

Cigánd:

Egyed - Kinczel (Szilágyi, 70'), Csicsvári, Raducu, Varga K., Kasza, Nagy R., Kis Sz., Baksa (Katona, 64'), Barcsay, Roszel (Popescu, 22').

Vezetőedző:

Fogarasi Zoltán.

Gól:

Medgyes (42'), Perovic (68') ill. Kis Sz. (41')

Sárga lap:

Kővári (18') ill. Varga K. (45').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.