Sport

Labdarúgás: a megyeegy újoncánál folytatja a hatszoros gólkirály

Labdarúgás: a megyeegy újoncánál folytatja a hatszoros gólkirály

2016. augusztus 18., csütörtök
Labdarúgás: a megyeegy újoncánál folytatja a hatszoros gólkirály
tape_morah_mj-28

A Csongrád megyei I. osztály egyik legérdekesebb átigazolását hajtotta végre az újonc Kiskundorozsmai ESK: a megyekettőben ezüstérmet szerzett gárda színeiben láthatjuk a következő szezonban a rutinos támadót, a hatszoros gólkirály Szőke Pétert.

2015 decemberében lépett utoljára pályára tétmérkőzésen

Szőke Péter

: az összesen hat gólkirályi címmel rendelkező, legutóbb a 2014/15-ös szezon legeredményesebb támadója tehát az elmúlt fél esztendőt a pályán kívül töltötte, a nyári átigazolási szezon egyik legmeglepőbb transzferét követően ugyanakkor ismét a Csongrád megyei I. osztályban futballozik, miután a tavalyi bajnok, és immáron NB III-as Mórahalom VSE-től az újonc Kiskundorozsmai ESK-hoz igazolt a 37 éves csatár. „Majd fél évig sérüléssel bajlódtam, de úgy gondoltam, hogy itt, ha nem is mindenféle kockázat nélkül, de ki tudnám próbálni azt, hogy egyáltalán alkalmas-e a szervezetem arra, hogy focizzak. Ha igen, akkor csinálom, ha nem, akkor abbahagyom. Jók a visszajelzések, tudok edzeni, ez által remélem, játszani. Egészségügyi akadálya nincs annak, hogy játsszak” – mondta el állapotával kapcsolatban Szőke Péter, aki hozzátette: a Mórahalommal nem végleg szakított, abban maradtak a homokháti klubbal, hogy a következő szezon végén visszatérnek az ügyre. Doktor Szőke nem tekinthető vándormadárnak, hiszen nyolc évet követően váltott klubot: a Mórahalomnál töltött majd egy évtized előtt pedig öt éven keresztül a Balástyát szolgálta. Mint kitért rá, most sem volt több ajánlata, teljesen véletlenül alakult úgy, hogy új csapatnál kezdi meg a következő szezont. „Találkoztam

Ottlik Sándorral

, aki megkérdezte, hogy vagyok, és hogy lenne-e kedvem náluk futballozni, amire én igent mondtam, nagyjából ennyi volt” – fogalmazott Szőke Péter. A dorozsmai együttes újoncként vághat majd neki a hétvégén rajtoló megyeegynek: az esélyekkel kapcsolatban a klub új csatára kifejtette, nehéz felmérni az esélyeket, de bízik benne, hogy a középmezőnyben tudnak majd végezni, e mellett pedig egy-két meglepetéssel is tudnak majd szolgálni a szezon során, amit újonc csapatként biztos, hogy nehéz lesz teljesíteniük. Szőke Péter kitért rá, az előttünk álló szezon során nem akar bizonyítani senkinek, hiszen az ember elsősorban önmagának akar mindig bizonyítani, így a következő edzés és a következő meccs jár majd a fejében, nincs semmiféle kitűzött célja az idény során. A rutinos támadót ugyanakkor a hétvégén, a Csongrád megyei I. osztály rajtjánál még nem láthatják új csapatában a szurkolók: a gólérzékeny támadó családi okok miatt külföldön tartózkodik, így a nyitófordulóban, a Tiszasziget elleni mérkőzésen még nem szolgálhatja új klubját, de jövő héten a csongrádi védőknek már meggyűlhet a bajuk Szőke Péterrel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.