Sport

Kosárlabda: Liget-futással indult a Szedeák felkészülése

Kosárlabda: Liget-futással indult a Szedeák felkészülése

2016. augusztus 9., kedd
Kosárlabda: Liget-futással indult a Szedeák felkészülése
szedeak03_gs

Mintegy két hónappal az első bajnoki előtt belecsapott a munkába a Naturtex-SZTE-Szedeák: Nikola Lazic vezetőedző hétfőn délután vezényelte az első tréninget a keret jelen lévő tagjainak, amelyet szokásosan az újszegedi Erzsébet-ligetbeli futás indított.

Április végén játszotta az utolsó bajnokiját a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely a tizenegyedik helyen zárta az NB I/A csoportjának 2015/16-os idényét. Hosszú idő után hétfőn délután találkoztak a játékosok egymással, két hónappal az új bajnokság rajtja előtt kezdődött meg a csapat felkészülése, az első foglalkozáson még több hiányzó is akadt, így például

a nyáron szerződtetett

korábbi Bundesliga-bajnok center,

Milan Majstorovic

sem volt még jelen, ugyanakkor a korosztályos magyar válogatott hátvéd,

Lakosa Zsoltnak

már meg kellett mutatni, hogy merre van a Szedeák öltözője az újszegedi sportcsarnokban. Az előző idényhez képest

a szakmai stáb változatlan

, a továbbiakban is a

Nikola Lazic-Milenko Topic

edzőpáros vezetésével készülnek a szegediek, ugyanakkor

a Debrecenbe távozó

Molnár András

, valamint a

játékkal felhagyó

csapatkapitány,

Kiss Zsolt

már nem rótta a köröket az első foglalkozás alkalmával az újszegedi Ligetben. A Szedeák csakúgy, mint az előző bajnokságban, idén is a Körmend ellen kezdi majd a bajnokságot október kilencedikén, így két hónapig tart majd a csapat felkészülése az új szezonra.

szedeak02_gs

„Bár soknak tűnik, de valójában ez nem túl sok idő, ami rendelkezésünkre áll, hiszen nem a teljes kerettel kezdjük meg a munkát. Sok munkát kell elvégeznünk, hiszen megújul a csapatunk, idén már nincsenek velünk olyan rutinos magyar játékosok, mint Molnár András és Kiss Zsolt” – nyilatkozta kérdésünkre Nikola Lazic, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője. „Várunk még két külföldi játékost, miközben keményen kell dolgoznunk. Minden évben egyre erősebb a magyar bajnokság, így egyre nehezebb jó eredményt is elérni, biztos, hogy nem lesz könnyű szezon. Ahogy korábban is mondtuk, egyfajta egyveleget szeretnénk kialakítani a rutinos külföldi és a fiatal magyar játékosokból, meglátjuk, hogy ez hogyan sikerül. Az első héten mindig lassan kezdünk, felmérjük, hogy milyen állapotban vannak a játékosok, mert például Vágvölgyi Ákos egész nyáron dolgozott, míg másoknak könnyebben telt a nyár. Kevesen vagyunk még, de remélem, hogy minél hamarabb összeáll a csapatunk” – fogalmazott portálunknak az első tréninget megelőzően Nikola Lazic, aki kitért rá, ahogy az az évek alatt kialakult, a felkészülés elején a Ligetben zajló tréningek mellett az újszegedi sportcsarnokban is végeznek edzéseket. A Szedeák programját szeptembertől színesítik felkészülési mérkőzések és tornák.

Magyar játékos már nem érkezik a csapathoz

A Szedeák kerete még minden bizonnyal bővülni fog, hiszen

Branko Jereminov

távozásával rutinos irányító nélkül maradt a gárda, erről a posztról pedig

Moravcsik Áron

is eligazolt. A Naturtex-SZTE-Szedeák ügyvezetője,

Bonifert Domonkos

kitért rá, most még ugyan kevesen vannak, de a csapatok nagy része csak a jövő héten kezd, a szegediek így hamarabb indították el a munkát a riválisokhoz képest. „Két külföldi még biztosan fog érkezni, irányító és hátvéd posztra. Magyar játékost már nem fogunk igazolni. Aki most hiányzik, a vírusfertőzés miatt beteg

Meleg Károly

, valamint az U16-os válogatottban játszó

Meleg Gergő

és

Varga Ákos

, valamint

Vágvölgyi Ákos

is kap még valószínűleg egy kis pihenőt az U20-as Eb után. Ha szerencsésen tudunk választani, és a sérülések is elkerülnek bennünket, akkor bizakodhatunk” – tekintett a következő szezonra a Szedeák ügyvezetője.

szedeak01_gs

Bonifert Domonkos kitért rá, Majstorovic személyében egy nagyon komoly játékost igazoltak, és bár korábban sérülésekkel bajlódott, most egész nyáron dolgozott annak érdekében, hogy bírja majd a terhelést. „A 33 éve ellenére remélhetőleg úgy fog teljesíteni, mint Ciro

(Andrija Ciric – a szerk.)

35 évesen. A center posztra érkezett Majstorovic több Bundesliga-csapatban és Spanyolországban is játszott, tőle sokat várhatunk. Egyes posztra egy nem 'alsópolcos' játékost szeretnénk igazolni, de most még a jobb játékosok kivárnak egy zsírosabb szerződés reményében” – mondta el Bonifert Domonkos a várható érkezők kapcsán. A Szedeáknál szem előtt tartják a fiatalok fejlődését is: ebből a szempontból is egy jó visszaigazolás volt a klub számára, hogy Vágvölgyi Ákos az U20-as, Meleg Gergő és Varga Ákos pedig az U16-os válogatotthoz kapott meghívót, a jövőben pedig a klub szeretne egyre nagyobb szerepet adni a fiataloknak. „Mike János is utazott volna az Eb-re, ha nem gyullad be a térde. Meleg Károly esetében sajnos voltak jobbak posztján. Meleg Gergő kifejezetten húzóember az U16-os válogatottnál, jó meccsei voltak, bár azt hallani, hogy külföldre próbálnák őt vinni, és más játékosunk esetében is spanyol lehetőséget lebegtetnek ügynökségek” – fogalmazott Bonifert Domonkos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.