Közélet

Kihirdették a Magyar Termék Nagydíj pályázat külhoni győzteseit

Kihirdették a Magyar Termék Nagydíj pályázat külhoni győzteseit

2016. augusztus 16., kedd
Kihirdették a Magyar Termék Nagydíj pályázat külhoni győzteseit

A Kolozsvári magyar napokon hirdették ki a 19. Magyar Termék Nagydíj pályázat határon túli győzteseit, idén először vettek részt külhoni vállalkozások a megmérettetésen - közölték a kiírók kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint idén 38 főcsoportban pályázhattak a vállalkozások az egyetlen nem szakmaspecifikus tanúsító elismerésre, amelyre a gazdaság egész területéről, önkéntes nyilvános pályázat útján lehetett jelentkezni. A határon túli győztesek bejelentésére augusztus 15-én, a Kolozsvári magyar napokon került sor. A pályázattal a kiírók szeretnék elismerni az áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegíteni a nemzetközi piacon versenyképes termékek előállítását, valamint támogatni a vállalkozások innovatív, fogyasztóközpontú, értékteremtő tevékenységét - áll a közleményben. A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére szeptember 6-án a gazdaság ünnepén, a parlament felsőházi termében kerül sor. A tanúsító védjegy használati jogát kiérdemelte a marosvásárhelyi Petry Látványműhely és Múzeum (Petry Retail Kft.), a szintén marosvásárhelyi

Petry Zsigmond

kedvenc házi kenőmájas és töpörtyűkrém hagymával termékei (Primacom Kft.) és a székelyudvarhelyi Rega Egyesület Lámpás program, mint a székelyföldi mezőgazdaság modernizációjának szakmai programja. A pályázat Kárpát-medencéért Nívódíj kitüntetést két természetes személynek és három külhoni vállalkozásnak ítélték oda. Elismerésben részesült

Naszvadi György

, a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány Kuratóriumának elnöke, és

Mága Zoltán

Prima Primissima-díjas hegedűművész. A külhoni vállalkozások közül a Kincses Kolozsvár Egyesület a Kolozsvári magyar napok életre hívásáért, a Pro Cultura Subcarpahica kárpátaljai civil szervezet és a Vajdasági Magyar Diákszövetség (Vamadisz) érdemelte ki a nívódíjat.

Kiss Károlyné Ildikó

, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvivő igazgatója a közlemény szerint elmondta, évek óta törekednek arra, hogy a Kárpát-medencében tevékenykedő magyar szervezetek, vállalkozások aktívan bekapcsolódhassanak a pályázatba. Mint mondta, fontosnak tartják a Kárpát-medencei térség együttműködésének ösztönzését, a gazdasági kapcsolatok erősítését, a Kárpát-régióban tevékenykedő szervezetek működésének elismerését. Kiemelte, Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy a jövőbeli gazdasági felemelkedést segítve, az elmúlt 19 esztendő alatt a "tanúsított minőség európai útlevelévé" vált. A Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát független szakértői testület javaslata alapján a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa ítéli oda, amelyet magyar és angol nyelvű díszoklevél tanúsít és a Hollóházán működő Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. egyedi iparművészeti trófeája jelképez. A Magyar Termék Nagydíj Pályázatot 2016-ban 19. alkalommal írta ki és valósította meg az Industorg-Védjegyiroda Minőségügyi Kft., a Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft. és a Terc Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A pályázathoz szakmai támogatást nyújtott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint a Közbeszerzési Hatóság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.