Kultúra

Két meglepetéssel is készül csütörtökre az ópusztaszeri emlékpark

Két meglepetéssel is készül csütörtökre az ópusztaszeri emlékpark

2016. augusztus 18., csütörtök
Két meglepetéssel is készül csütörtökre az ópusztaszeri emlékpark
fuvoszenekar

Azok, akik augusztus 18-án, csütörtökön az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba látogatnak, két nagyszerű eseményen is részt vehetnek. Ezen a napon nyílik az emlékpark új kiállítása, a Kakastollas múlt – csendőr emlékkiállítás, emellett koncertet ad a világhírű holland fúvószenekar, a Frysk Fanfare Orkest.

A Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményben található községháza egyik szobájában augusztus 18-án, csütörtökön 15 órakor nyílik meg az emlékpark új kiállítása, amely az 1882 és 1945 között működő rendvédelmi testületnek, a Magyar Királyi Csendőrségnek állít emléket.A kiállítás célja, hogy a látogató közönség számára a két világháború közötti Európa egyik leghatékonyabb rendvédelmi testületének emléket állítson és bemutassa a csendőrök mindennapjait. A kiállítást

Szakály Sándor

, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója nyitja meg. Ugyanezen a napon a holland Frysk Fanfare Orkest 60 tagú fúvószenekar is fellép az emlékparkban. A 30 éves hagyományokkal rendelkező koncertfúvós-zenekar koncertjét 12 órától a látogatóközpont konferenciatermében tekinthetik meg a Látogatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.