Közélet

Kalasnyikov boltot nyitottak a moszkvai Seremetyevo repülőtéren

Kalasnyikov boltot nyitottak a moszkvai Seremetyevo repülőtéren

2016. augusztus 19., péntek
Kalasnyikov boltot nyitottak a moszkvai Seremetyevo repülőtéren
kalasnyikov_fegyver_puska

Megnyitotta kapuit a moszkvai Seremetyevo nemzetközi repülőtéren a Kalasnyikov konszern szuvenírboltja, ahol egyebek között lőfegyverek makettjait és Kalasnyikov márkájú ruházati cikkeket vásárolhatnak az utazók - jelentette pénteken a The Moscow Times angol nyelvű hírportál.

A reptéri szuvenírbolt része a legnagyobb orosz kézilőfegyver-gyártó azon céljának, hogy az év végéig 60 márkaüzletet nyit Oroszországban, ahol hagyományos termékei mellett saját márkájú divatcikkeket, kiegészítőket és emléktárgyakat is forgalmaz majd. A The Moscow Times szerint a lépést részben az Oroszország-ellenes amerikai gazdasági szankciók váltották ki, amelyek keresztülhúzták a konszern Egyesült Államokbeli terjeszkedéséről szóló terveit. Ezt

Vlagyimir Dmitrijev

, a cég marketingigazgatója is elismerte korábban az Izvesztyija című orosz napilapnak. Kifejtette: a konszern az Oroszország elleni nyugati szankciók hatására volt kénytelen felülvizsgálni marketingpolitikáját, a cég sport- és vadászlőfegyvereinek 70 százalékát ugyanis az európai és az amerikai piac vette fel addig. A Kalasnyikov ezért a hazai fogyasztóra hangolódott át, és megszületett a szabadidős viselet, a sportruházat és az emléktárgyak gyártásáról szóló elképzelés. Dmitrijev a reptéri bolt megnyitóünnepségén azt mondta: a Kalasnyikov az egyik legismertebb márka, amely az emberek eszébe jut, amikor Oroszországra gondolnak. A megnyitón emellett bemutatták a Kalasnyikov új, vadászoknak szánt ruházati cikkeit is, amelyek a Baikal vadászpuskamárka neve alatt fognak futni. A Kalasnyikov nem az első a maga nemében azzal, hogy a divat világába próbál betörni. Az orosz fegyveripar szereplői közül a páncélozott harcjárműveket gyártó Nyizsnij Tagil-i Uralvagonzavod robbant be elsőként a divat világába azzal, hogy UVZ márkájú pólókat, sapkákat, dzsekiket és cipőket dobott piacra. A Vojentorg katonai ruházati kereskedelmi vállalat pedig Armija Rossziji néven nyitott a katonai szolgálatot népszerűsítő és a hazafias szellemet erősíteni kívánó viseleteket áruló bolthálózatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.