Közélet

Innovációs világranglista: Magyarország javított, a 33. helyen

Innovációs világranglista: Magyarország javított, a 33. helyen

2016. augusztus 17., szerda
Innovációs világranglista: Magyarország javított, a 33. helyen

Magyarország két helyet előre lépve a 33. helyen áll azon a globális innovációs listán, amelyet az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezete, a WIPO állított össze.

A 128 országot felölelő idei rangsorban Magyarországot a visegrádi négyek közül csupán Csehország előzi meg, amely 27. helyre esett a tavalyi 24. helyről. Szlovákia a 36. helyről a 37.-re csúszott vissza, Lengyelország ugyanakkor a tavalyi 46. helyről a 39.-re ugrott előre. Magyarország az innovációt tekintve összességében 44,7 pontot kapott a tavalyi 43 pont után a WIPO elemzőitől, akik több szempontot mérlegeltek az átfogó index kiszámításánál: egyebek között a politikai, a szabályozási és az üzleti környezetet, az emberi erőforrásokat, az oktatást, az infrastruktúrát. A rangsort idén is Svájc vezeti, majd Svédország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Finnország és Szingapúr következik. A leginnovatívabb 25 ország csoportjába idén először került be Kína, amely a tavalyi 29. helyről a 25.-re lépett előre. Az első 25-ös csoportban 15 európai ország szerepel. A lista élén már a hatodik egymást követő évben Svájc áll. A legkevésbé innovatív ország a lista összeállítói szerint Jemen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.