Közélet

Ingatlanokat ad el a város, fiataloknak pedig albérleteket hirdet

Ingatlanokat ad el a város, fiataloknak pedig albérleteket hirdet

2016. augusztus 31., szerda
Ingatlanokat ad el a város, fiataloknak pedig albérleteket hirdet
penzbizottsagi_ules01_gs

Összesen kilenc, tartósan üresen álló ingatlant kíván pályázat útján értékesíteni az IKV Zrt., míg a kimondottan fiatalok részére fenntartott bérlakások közül hatot – derült ki a pénzügyi bizottság ülésén.

Hat napirendet tárgyalt szerdán reggel nyílt ülésben a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság, a grémium mintegy tíz perc alatt döntött az SZVMF Zrt. és a SZETÁV Kft. szervezeti és működési szabályzatáról, valamint felügyelőbizottságának ügyrendjéről, választókörzeti keret felhasználásáról, üres lakások értékesítéséről, egy műhely eladásáról, továbbá fiataloknak fenntartott lakások bérbeadásáról. Újabb tartósan üresen álló, leromlott műszaki állapotú lakásokat kínál értékesítésre az IKV Zrt. Az előterjesztésből kiderül, hogy a Szilléri sugárúton, a Szamos utcában, az Alsókikötő soron, a Székely soron, a Csongrádi sugárúton, valamint a Murányi utcában található önkormányzati tulajdonú lakásokról van szó. Ez utóbbinál az értékesítés mellett szól az is, hogy az adott társasházban kizárólag csak az a most eladásra kínált második emeleti lakás van a város tulajdonában.

penzbizottsagi_ules02_gs

Döntés született arról is, hogy a Bolyai János utca 10. szám alatti 22 négyzetméteres műhelyt a jövőben értékesítik a bérlőnek, amit jelenleg a helyiség leromlott állapota miatt csak raktárként tud használni bérlő. Ahogy

Szentgyörgyi Pál

alpolgármester elmondta, a hivatal nem ért egyet az IKV Zrt.-vel, a társaság szerint első lépésként át kellene minősíteni műhellyé, ám akkor költeni is kellene rá, és csak utána meghirdetni értékesítésre. Az alpolgármester elmondta, felesleges lenne forrásokat csoportosítani erre a célra, azt javasolta, hogy a bizottság járuljon hozzá a bérleti szerződés és –díj felülvizsgálatához, valamint a rendeltetésváltásnak az ingatlan-nyilvántartásban történő átvezetése kapcsán intézkedjen. Ezt követően kerülhet ismét a pénzügyi bizottság elé a vételi kérelem. A bizottság egyhangúlag támogatta azt is, hogy hat, fiatalok részére fenntartott üres lakást pályázati úton adjanak bérbe. A választókörzeti keret felosztását tartalmazó táblázatból pedig az derült ki, hogy többek között nyugdíjas klubok és programok támogatására, szórólapok nyomdaköltségeire, városrészi rendezvényekre, virágládák kihelyezésére, burkolatok felújítására és szemétgyűjtő áthelyezésére fordítanak bizonyos összegeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.