Közélet

Illegális bevándorlás - Gulyás: az államnak a nemzeti közösség érdekét kell néznie

Illegális bevándorlás - Gulyás: az államnak a nemzeti közösség érdekét kell néznie

2016. augusztus 23., kedd
Illegális bevándorlás - Gulyás: az államnak a nemzeti közösség érdekét kell néznie

Az egyén részéről bármely rászoruló megsegítése nemes cselekedet, az államnak azonban a nemzeti közösség érdekét kell a legelső helyre sorolni. Ezt értik félre sokan - nyilatkozta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke a Kötőszó evangélikus blognak.

A Fidesz alelnöke az internetes oldalon kedden megjelent interjúban alapvetően tévesnek nevezett minden olyan politikát, amely arra törekszik, hogy a nemzeti identitást felszámolja. "A korlátlan befogadást erőltető állami vezetés hiába akarja a kereszténység álcáját magán hordozni, vagy alapvető tévedésben van, vagy a bevándorlásban látja megvalósíthatónak a politikai értelemben vett nemzeti közösségek felszámolásának az önmagát liberálisnak tekintő elit által régóta dédelgetett vágyát" - tette hozzá. A politikus ugyanakkor azon véleményének is hangot adott, hogy a migráció ügyében alapvetően eltérő az államnak és az egyházaknak, illetve az államnak és az egyénnek a feladata. A szükséget szenvedők és az elesettek segítése az egyénnek és az egyházaknak egyaránt feladata. Azonban az emberi segítségnyújtás határa véges, ezért a segítségnyújtás sorrendjének, helyének és eszközeinek helyes megválasztása kulcsfontosságú - fűzte hozzá. Magyarország európai mércével a szegényebb országok közé tartozik, ezért elsősorban saját mélyszegénységben élő honfitársainkon kell segítenünk - vélekedett -, majd a fennmaradó erőforrásokat kell és lehet a globális szolidaritásra fordítani. Gulyás Gergely felelőtlennek nevezte azt, aki politikai döntéshozóként azt a valótlan látszatot kelti, hogy a saját hazájában teremthet új otthont mindenkinek. A nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakcióvezető-helyettese a megoldást abban látja, ha a rászorulóknak a válságövezetekben nyújtanának támogatást, ugyanis ott ugyanannyi pénzből hússzor annyi embert lehetnek segíteni. Rámutatott: a német kormány 2016 és 2020 között 93 milliárd eurót szán az odaérkezettek integrációjára, amellyel szerinte megsokszorozzák a terrorveszélyt, elősegítik a már meglévő párhuzamos társadalmak megerősödését, és előidézik a politikai szélsőségek megerősödését is. Szerinte ez a politika összeegyeztethetetlen a humánummal, a keresztyénséggel, a józan ésszel, a nemzeti és európai értékekkel és érdekekkel. Hozzátette: az oda érkezettek több mint felét vissza kellene toloncolni, hiszen nem menekült. "Földrészünk vagy képes megállítani ezt a folyamatot, vagy megszűnik Európa lenni. Nyugat-Európában ez a küzdelem már most veszni látszik" - vélekedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.