Bulvár

Felméri Csongrád megye balesetveszélyes helyeit a rendőrség

Felméri Csongrád megye balesetveszélyes helyeit a rendőrség

2016. augusztus 31., szerda
Felméri Csongrád megye balesetveszélyes helyeit a rendőrség

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a következő hetekben felméri a megye balesetveszélyes helyeit, melyhez a lakosság segítségét is kérik.

Az országos tendenciának megfelelően Csongrád megyében is csökkent a közúti közlekedési balesetek száma az elmúlt évekhez viszonyítva. Vezető baleseti okként továbbra is a sebességtúllépés, az elsőbbségadás elmulasztása és a kanyarodás szabályainak megszegése szerepel. A rendőrség minden rendelkezésre álló eszközzel igyekszik az esetek számát csökkenteni, kimenetelüket enyhíteni. Ennek részeként végez olyan elemző-értéklelő munkát, amely során folyamatosan figyelemmel kíséri a baleseti szempontból veszélyeztetett útszakaszokat. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ehhez a tevékenységhez kéri most a közlekedők segítségét is. Az akció alkalmával az állampolgárok is megjelölhetnek olyan helyeket, amelyeket mindennapi közlekedésük során balesetveszélyesnek ítélnek. A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy figyeljenek kritikus szemmel és ismerjék fel a számukra veszélyes helyeket, tapasztalataikat pedig szeptember 11-ig osszák meg az

info.balesetmegelozes@gmail.hu

e-mail címen. Leveleikben ne csupán helyszíneket jelöljenek meg, hanem olyan részletes leírást, amely alapján érdemi elemző-értékelő munka indulhat! Az állampolgári bejelentések kiértékelését követően a rendőrség tájékoztatja az illetékes szerveket a valódi veszélyt jelentő helyek mielőbbi megszüntetése érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.