Bulvár

Előzetesét indítványozta az ügyészség az áruházi rablónak

Előzetesét indítványozta az ügyészség az áruházi rablónak

2016. augusztus 11., csütörtök
Előzetesét indítványozta az ügyészség az áruházi rablónak

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványt tett a járásbíróság felé, hogy rendelje el annak a szegedi férfinak az előzetes letartóztatását, aki egy hónapon belül kétszer is rablást követett el ugyanabban a bevásárlóközpontban.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított június 25-én a délutáni órákban, illetve július 23-án a reggeli órákban jelent meg egy szegedi bevásárlóközpontban - közölte Csongrád Megyei Főügyészség. Mindkét alkalommal a táskájába rejtett el egy-egy mobiltelefont azzal a szándékkal, hogy azt ellopja oly módon, hogy fizetés nélkül kisétál az áruház területéről. Cselekményét azonban mindkét esetben az áruház biztonsági őrei észlelték és megpróbálták őt visszatartani. Az első alkalommal a biztonsági őr a táskát el is vette, azonban a gyanúsított a telefon megtartása végett megpróbálta a táskát a biztonsági őr kezéből kivenni és meg is ütötte őt, majd miután a táska visszaszerzése sikertelen maradt, elszaladt. A második alkalommal a biztonsági őr bántalmazása révén sikerült a táskával az áruházból kijutnia és elszaladnia. A gyanúsítottal szemben a Szegedi Rendőrkapitányság folytat 2 rendbeli rablás bűntette miatt eljárást, mely nyomozásban a szökés, elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés veszélye okán indítványozta az ügyészség az előzetes letartóztatás egy hónapi időtartamra történő elrendelését. Az előzetes letartóztatás tárgyában a mai napon fog dönteni a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.