Bulvár

Előzetesben a szegedi mandzsettatolvaj

Előzetesben a szegedi mandzsettatolvaj

2016. augusztus 5., péntek
Előzetesben a szegedi mandzsettatolvaj

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kedden vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása 2016. szeptember hó 05. napjáig tart.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azért indítványozta

M. J. A.

gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy augusztus másodikán a délelőtti órákban 3 szegedi ingatlanba is behatolt abból a célból, hogy azokból különböző értékeket tulajdonítson el jogtalanul. A gyanúsított egy esetben a zárt ablak benyomásával, egy esetben a szúnyogháló átvágása útján jutott be az ingatlanba, ahol kutatást végzett, azonban nem sikerült semmit elvinnie. Az utolsó esetben a nyitott teraszajtón keresztül jutott be a lakásba, ahonnan 1 pár aranyozott mandzsettagombot tulajdonított el. Ezt követően az ingatlant a nyitott teraszajtón keresztül futva, elhagyta, mivel cselekményét a sértett észlelte. A bíróság álláspontja szerint a büntetett előéletű, korábban nagyszámú vagyon elleni bűncselekményt elkövető, legutóbbi büntetéséből az alapos gyanú tárgyát képező nagyobb tárgyi súlyú bűncselekmények elkövetésének reggelén feltételes kedvezménnyel szabaduló gyanúsított a terhére rótt bűncselekményeket ugyancsak vagyon elleni bűncselekmény miatt folyamatban lévő, más büntetőeljárás hatálya alatt, többszörös és különös visszaesőként látszik megvalósítani, erre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el. A bíróság előzetes letartóztatást elrendelő végzését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a kényszerintézkedés elrendelése tárgyában hozott döntés nem emelkedett jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.