Bulvár

Egyénileg is felfedezhetik Semmering csodálatos tájait a Napfény Zauberg Expressz utasai

Egyénileg is felfedezhetik Semmering csodálatos tájait a Napfény Zauberg Expressz utasai

2016. augusztus 22., hétfő
Egyénileg is felfedezhetik Semmering csodálatos tájait a Napfény Zauberg Expressz utasai
Semmering_Balázs Tibor fotó

Szeptember 24-én gördül ki Szegedről a Napfény Zauberg Expressz Élményvonat, amely a Semmering-hágón, a világ első magashegyi vasútvonalán keresztül szállítja majd utasait.

Mint arról

korábban írtunk

, a gyönyörű természeti panoráma mellett 14 alagút, 16 viadukt és több, mint 100 kőhíd és átjáró gondoskodik a lenyűgöző látványról, miközben az expressz is minden komfortra vonatkozó igényt kielégít, élménnyé varázsolva ezáltal az utazást. A szervezők emellett több egyéni programot is tudnak javasolni a közönségnek, amik még tovább fokozhatják a kirándulás tartalmas mivoltát.

Séta a Hirschenkogel felvonóig

A Semmering vasútállomástól 20-30 perces séta vezet a főút mentén a felvonóig, amellyel könnyedén elérhető a hegycsúcson található Milleniumswarte Hirschenkogel kilátó. Az oromról teljes panoráma nyílik Semmering-Rax-Schneeberg csodás vidékére egészen a Bécsi-medencéig.

Terepasztal_ Gőcze László

A helyszínen magyar személyzettel várja a túra során megéhezett vendégeket a Panoráma Étterem, a dohányboltokban pedig szuveníreket is lehet vásárolni. A felvonó ára oda és vissza együttesen mindössze 13 euró!

Erdei séta a 20 schillinges kilátóig és vissza

Ugyancsak a semmeringi vasútállomásról indul a séta egy vadregényes erdei ösvényen keresztül a 20 schillinges kilátóig, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a környék viaduktjaira és alagútjaira. Érdekesség, hogy a kilátó a nevét arról kapta, hogy képe a régi 20 schillinges bankjegy hátulját díszítette. Hosszú éveken át a papírpénz a Semmering vasútra hívta fel tehát a figyelmet. A túra hossza három kilométer.

semmering

A bátrabb, gyakorlottabb túrázók egy közepesen nehéz útvonalat választva előbb eljuthatnak a Doppelreiter-kilátóhoz, ahonnan igazán impozáns látvány nyílik a viaduktokra és alagutakra, illetve a Rax és a Schneeberg hegyeire. Ezt követően a 20 schillinges kilátótól a Fleishmann-viadukton át, a Roter Berg és a Kalte Rinne viadukt érintésével Breitenstein városba is elsétálhatnak, ahol ugyancsak felszállhatnak a hazafelé tartó Zauberg Expressz Élményvonatra. Az útvonal hossza ebben az esetben 9 kilométer, szintén erdei körülmények között. A szervezők zárt túracipő, szükség esetén pedig esőkabát viselését is javasolják a túrákra, valamint azt, hogy mindenki készüljön maga számára megfelelő mennyiségű étellel és itallal, útközben ugyanis nem lesz lehetőség vásárlásra! http://www.youtube.com/watch?v=hmPLvQq1n-w

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.