Közélet

Dömötör: a népszavazás pártok felett álló nemzeti ügy

Dömötör: a népszavazás pártok felett álló nemzeti ügy

2016. augusztus 29., hétfő
Dömötör: a népszavazás pártok felett álló nemzeti ügy

Pártok felett álló nemzeti ügynek nevezte az október 2-ai kvótareferendumot Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn az MTI-nek. Közölte: azt várja a távolmaradásra buzdító DK-tól, hogy tudassa: támogatja vagy ellenzi Brüsszel bevándorláspolitikai terveit.

Molnár Csaba

, a DK ügyvezető alelnöke hétfőn jelentette be: pártja szeptember 2-ától önálló, a többi ellenzéki párttól független, egy hónapos népszavazási kampányra készül, amelynek során végig arra buzdít majd, hogy a szavazók maradjanak távol az október 2-ai referendumtól.

Dömötör Csaba

ezt újságíróknak úgy kommentálta: a DK is beállt azok sorába, akik megpróbálják ellehetetleníteni a referendumot, pedig sorsdöntő kérdésről van szó, ugyanis Brüsszel bevándorlók ezreit akarja Magyarországra telepíteni. Az államtitkár szerint "a népszavazás a legjobb módja annak, hogy nemet mondjunk erre". A népszavazás pártok felett álló nemzeti ügy, "nem a belpolitikai csatározásokról szól, hanem arról, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket, kultúránkat" - mondta. Emellett a kényszerbetelepítésnek súlyos biztonsági kockázatai is vannak, amelyeket nem lehet és nem is szabad felvállalnunk - tette hozzá Dömötör Csaba. Közölte, azt kérik a DK-tól, adjon őszinte választ arra az egyszerű kérdésre, hogy "igen vagy nem, támogatják-e vagy sem Brüsszel terveit".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.