Közélet

Czibere: a falugondnok az önkormányzat kinyújtott keze

Czibere: a falugondnok az önkormányzat kinyújtott keze

2016. augusztus 23., kedd
Czibere: a falugondnok az önkormányzat kinyújtott keze

A falu-, illetve tanyagondnok az önkormányzat kinyújtott keze, aki a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés esélyét adja meg a kistelepüléseken élőknek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Czibere Károly

szavai szerint az adott településen nincs olyan szociális probléma, amelyet a gondnok ne ismerne és ne próbálna rá megoldást találni. A gondnok kiválasztásáról alapvetően, fenntartóként az önkormányzat dönt - jelezte. Fontos szempont, hogy legyen "valamilyen elképzelése a falu egész társadalmáról és arról, hogy merre kellene indulni", továbbá a településen általánosan elfogadott embernek kell lennie, hogy a közösségépítésből is ki tudja venni a részét - fűzte hozzá. Megjegyezte: a gondnoki szolgálat fontos eleme a mobilitás, ezért az elmúlt években kisbuszokra több milliárd forintot biztosított a kormány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.