Bulvár

Bűnmegelőzés a SZIN-en is

Bűnmegelőzés a SZIN-en is

2016. augusztus 25., csütörtök
Bűnmegelőzés a SZIN-en is
rendorseg_szin

A hagyományokhoz híven a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársaival idén is jelen van a Szegedi Ifjúsági Napokon. Az aktív bűnmegelőzési ponton vasárnapig várják az érdeklődőket - írja a police.hu.

A nyár a szabadtéri rendezvények, fesztiválok, koncertek időszaka is, így érdemes áttekinteni a biztonságos bulizáshoz kapcsolódó főbb prevenciós lehetőségeket, tanácsokat. A vagyon elleni jogsértések megelőzése érdekében érdemes megfontolni, szükséges-e nagyobb mennyiségű készpénzt magunkkal vinni ilyen alkalmakkor. Készpénz-fizetés helyett már szinte minden rendezvényen lehetőség van bankkártya- illetve speciális fesztiválkártya használatára, melyre rátölthető a megfelelő összeg. A fesztiválkártyát előzetesen regisztrálni kell, így ha ellopják vagy elveszik, a bankkártyához hasonlóan azonnal le lehet tiltani. A készpénz-, bank- és egyéb kártyák eltulajdonításának kivédése érdekében használható a MobilTárca is. Az arra alkalmas okostelefonra letölthető, PIN kóddal megnyitható alkalmazással virtuális formában tárolhatók például a bank- és hűségkártyák is. Ha valamilyen tömegrendezvényen táska van nálunk, szorítsuk a hónunk alá, vagy viseljük elöl. Az akár észrevétlenül nyitható hátizsák helyett használhatók a jól zárható, az értékek tárolásához belső rekeszekkel ellátott táskák is. A külső zsebbe tett mobil, kulcs, tárca nincs biztonságban - a belső vagy cipzárral záródó zsebből már nehezebb ezeket elemelni. Ha valamire épp nincs szükség, és máshogy nem megoldható annak biztonságos tárolása, érdemes utána nézni, van-e a közelben értékmegőrző. Lehetőség szerint gyári csomagolású, vagy a fogyasztás előtt felbontott innivalót célszerű vásárolni, amit soha nem szabad őrizetlenül hagyni! Alkoholos italok fogyasztása esetén ajánlatos (lehetőleg szénsavmentes) ásványvizet is inni, megelőzve ezzel a kiszáradást. Problémát okozhat az italok keverése is (az egyik legveszélyesebb kombináció az energiaital és alkohol együttese). Ha a társaságból valaki túl sokat ivott, nem szabad magára hagyni! Eszméletvesztés esetén pedig, azonnal segítséget kell hívni (elsősegélynyújtó, mentők)!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.