Közélet

Betiltották a diákoknak a "nemzeti viseletet" a rosztovi egyetemen

Betiltották a diákoknak a "nemzeti viseletet" a rosztovi egyetemen

2016. augusztus 23., kedd
Betiltották a diákoknak a "nemzeti viseletet" a rosztovi egyetemen

Megtiltotta diákjainak, hogy hivatalos alkalmakon kívül "nemzeti viseletben" jelenjenek meg vagy kihangsúlyozzák nemzeti sajátosságaikat a rosztovi Doni Állami Egyetem.

Erről

Beszarion Meszhi

, a Rosztov-na-Donuban működő felsőoktatási intézmény rektora nyilatkozott kedden a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek. "Korábban egyes diákok hidzsábot (a fejet és a nyakat takaró kendőt) viseltek. Ma már nálunk nem jelenhetnek meg a nemzeti viseletek" - hangoztatta a rektor, rámutatva, hogy a rosztovi egy világi egyetem, amelyen sok nemzet diákjai, mások mellett külföldiek tanulnak, és amely a civil ruha viselését írja elő. Az egyetemen újonnan bevezetett belső előírások tiltják a nemzeti táncok, így a kaukázusi (dagesztáni-azerbajdzsáni) lezgin tánc hivatalos rendezvényeken kívüli előadását is. A rosztovi egyetem Dél-Oroszország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye, amelynek több mint 45 ezer hallgatója és mintegy 10 ezer alkalmazottja van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.