Közélet

Bakondi: nem a szolidaritás a legfontosabb, hanem a biztonság

Bakondi: nem a szolidaritás a legfontosabb, hanem a biztonság

2016. augusztus 9., kedd
Bakondi: nem a szolidaritás a legfontosabb, hanem a biztonság

Nem a szolidaritás a legfontosabb, hanem a biztonság - reagált Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna keddi adásában Jean-Claude Juncker előző napi lapinterjújára.

Az Európai Bizottság elnöke egy német lapinterjúban a "kvótaszabályozásról" azt mondta, hogy az a szolidaritás elvén alapul, azt szolgálja, hogy a Földközi-tengernél fekvő tagállamok ne maradjanak magukra a "menekültdrámával", és a bizottság a "szerződések őreként" köteles gondoskodni a hatályos uniós jogszabályok érvényesítéséről.

Bakondi György

arról is beszélt, hogy a kvótanépszavazásnak komoly üzenete van Európa számára is. Véleménye szerint a voksolás demokratikus döntési fórum, politikai üzenete van, Magyarországnak pedig kötelessége, hogy az eredmény alapján az elfogadott álláspontot megjelenítse a magyar jogrendszerben, és képviselje az európai tárgyalásokon. A belbiztonsági főtanácsadó a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában felidézte: Magyarország újszerű megoldásokat alkalmaz az illegális bevándorlás megfékezésére, ezek közé tartozik a műszaki akadályrendszer, amely nélkül "nem lehetne feltartóztatni az emberáradatot", de ide sorolhatóak a jogszabály-módosítások, továbbá a katonák és rendőrök jelenléte a határ mentén. Bakondi György az őszi időszak egyik nagy kérdésének nevezte, hogy történik-e változás az Európai Unió álláspontjában. Szerinte erre van esély, amelyet azzal indokolt, hogy egyre több ország kezdett határőrizeti tevékenységet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.