Közélet

Az államalapításra emlékeznek az amerikai magyar közösségek és szervezetek is

Az államalapításra emlékeznek az amerikai magyar közösségek és szervezetek is

2016. augusztus 20., szombat
Az államalapításra emlékeznek az amerikai magyar közösségek és szervezetek is

Az államalapításra emlékeznek az amerikai magyar közösségek és szervezetek is, szerte az Egyesült Államokban a hétvégén.

A New Jerseyben lévő Garfieldben pikniket rendeznek, a déli Georgia állam magyarjai filmvetítéssel és magyar ízekkel tartják az ünnepet. Seattle városában - amely az északnyugati Washington államban van - és Minnesotában szintén pikniket rendeznek a magyar egyesületek és klubok. Los Angelesben vasárnap várja az ünneplőket a Magyar Ház és a Szent Istvánról elnevezett római katolikus templom is. San Franciscóban is a Katolikus Misszió szervez szombaton ünnepséget, de a nyugati parti nagyvárosban másik ünnepi rendezvény is van, a Golden Gate parkban, ahol Eva Voisin tiszteletbeli konzul mond beszédet. S ünnepi rendezvényt tart a coloradói magyarok klubja, a dél-floridai magyarok szövetsége és a chicagói magyarok közössége is. A szövetségi főváros, Washington magyarjainak vendége a ferences Böjte Csaba, aki szombaton, helyi idő szerint kora délután, a washingtoni katolikus bazilika magyar kápolnájában mutat be misét. A louisianai Árpádhonban az idén nem ünneplik Szent Istvánt és az államalapítást, a déli szövetségi államban ugyanis óriási áradások pusztítanak, és a magyar település kulturális szövetsége nem tudja hol megtartani a szokásos emlékezést. Árpádhon egyébként egészen kicsiny település, amelyet 1890-ben alapított három magyar: Bruszkay Gyula, Mocsáry Ádám és Zboray Tódor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.