Közélet

Augusztus 20.: felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Augusztus 20.: felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

2016. augusztus 20., szombat
Augusztus 20.: felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt
Augusztus 20. - Zászlófelvonás a Kossuth téren

Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szombat reggel.

A lobogót

Áder János

köztársasági elnök jelenlétében, a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység. A ceremónián Áder János mellett részt vett

Kövér László

házelnök,

Simicskó István

honvédelmi miniszter,

Benkő Tibor

, a Honvéd Vezérkar Főnöke,

Bakondi György

, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a kormány több képviselője, továbbá állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői, valamint családok, civilek százai. A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek teszik le katonai esküjüket. A központi programok között idén is lesz parlamenti nyílt nap, Magyar ízek utcája, a Clark Ádám téren pedig egész nap családi programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket. Délután a szokásokhoz híven megrendezik a Szent Jobb-körmenetet és az ünnepi programokat tűzijáték zárja a fővárosban. Mindemellett országszerte számos településen tartanak programokat az állami ünnepen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.