Közélet

Átmeneti hidegfront után még az ősz első napjaiban is meleg lesz

Átmeneti hidegfront után még az ősz első napjaiban is meleg lesz

2016. augusztus 28., vasárnap
Átmeneti hidegfront után még az ősz első napjaiban is meleg lesz
Hõség - Elefántok fürdenek a fõvárosi állatkertben

Egy hidegfront következtében záporokkal, zivatarokkal kezdődik a hét, de a hét második felében ismét visszatér a meleg, száraz idő. Még az ősz első napjaiban is többfelé 30 Celsius-fok körül alakulnak a hőmérsékleti maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn az ország délkeleti felén továbbra is sok napsütésre lehet számítani. A déli óráktól viszont előbb északnyugaton, majd a Dunántúlon egyre nagyobb területen várhatók záporok, zivatarok. Estig várhatóan a Nagykanizsa - Budapest vonalig ér el a csapadék. Több észak-nyugati megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak hétfőre a felhőszakadás veszélye miatt. Emellett helyenként megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12-18 fok között alakul, de városokban és vízpartokon ennél melegebb, hidegre érzékeny területeken ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 27-33 fok között alakul, északnyugaton lesz hűvösebb. Kedden napközben elszórtan várható zápor, helyenként zivatar. Nagy területen megerősödik a légmozgás, zivatar környezetében néhol viharos széllökés is előfordulhat. Délután a Dunántúlon már alapvetően napos lesz az idő, a Duna-Tisza közén maradhat tartósan felhős az ég. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő. Szerdán, a meteorológiai nyár utolsó napján is megerősödhet a szél, de száraz idő várható sok napsütéssel. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 25-28 fok között alakulnak. Szeptember első napjaiban, csütörtökön, pénteken és szombaton is napos lesz az idő, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban csütörtökön és pénteken 9-15, szombaton 10-16 fok lehet. Csütörtökön napközben 26-29, pénteken 26-30, szombaton 26-31 fokig melegszik a levegő. Vasárnap is alapvetően napsütéses lesz az idő, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18 fok között valószínű. A nappali maximumok 27-31 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.