Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Bulvár

A Szeged szót „írják” tűzijátékból a Tisza fölé augusztus 20-án

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

rakpartfeszt_sajtotajekoztato_02

Fúvószenekarok szabadtéri fellépéseire, kézműves sörfesztiválra és koncertekre invitálják az ünnepi hétvégén a napfény városába a kikapcsolódni vágyókat. Az augusztus 20-ai tűzijáték egy soha nem látott elemmel bővül, a Tisza fölött a Szeged felirat fog megjelenni tűzijátékbombákból.

Míg a belváros a SzegedART keretében fúvózenekari koncertekre invitál augusztus 18-ától, addig a Huszár Mátyás rakparton sörfesztivál és népszerű hazai előadók váltják egymást a színpadon. Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a SzegedART keretében a hétvégi térzenék egyre népszerűbbek, ezért ezúttal csütörtöktől egészen vasárnapig kínálnak fúvószenekari programokat. Gyimóthy Zoltán, a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar karmestere portálunknak elmondta, két önálló kezdeményezése ér össze, az SZVP hétvégi térzenei programjai és a szegedi fúvószenekar immár kilenc éve megrendezett fúvószenekari fesztiválja. Csütörtökön Kiskunmajsáról érkeznek zenészek, pénteken a vásárhelyi katonazenekart és a Fricsay Ferenc Fúvószenekart hallhatják az érdeklődők, szombaton a mórahalmiak lépnek fel, míg vasárnap egy mintegy 100 tagot számláló marching band érkezik Kínából Szegedre.

A RakpartFeszt – Kézműves Sörünnepen 30 főzde mutatkozik be, több mint 150 különféle sört kóstolhatnak az érdeklődők, a magyarországiak mellett többek között cseh, belga, ír és spanyol italok közül lehet válogatni. A színpadon pedig fellép a Gypo Circus, Freddie aka Fehérvári Gábor Alfréd, a Tom White and the Mad Circus és a SKA-legenda Pannonia All Stars SKA Orchestra is.

rakpartfeszt_sajtotajekoztato_01

Idén egy tűzijáték musicallel kápráztatják el a szegedieket augusztus 20-án, vagyis a zene hangulatát és ütemét követve fognak robbanni a tűzijátékbombák. A mintegy negyedórás parádé alatt csaknem 6000 effektet láthatnak az érdeklődők – tudtuk meg Bácskai Dánieltől, a Pyro Maxx Kft. ügyvezetőjétől. A fináléban a tavaly már látott görögtűz fog lefolyni a Belvárosi hídról, de egy újdonsággal is készülnek, méghozzá a Szeged szót fogják úgymond kiírni tűzijátékbombákból a Tisza medre fölé. „Ez egy vízszintes felirat lesz 25 méter széles és 30 méter magas betűkből fog állni, így bárki, aki kötődik a városhoz, sokkal közelebb érezheti magához ezt a tűzijátékot, mint a korábbiakat. Tavaly ősszel jelent meg az a technológia, amivel feliratot lehet kiírni, kaptunk az alkalmon, hogy még emlékezetesebbé tegyük az augusztus 20-ai tűzijátékot” – fogalmazott. Bácskai Dániel azt is elárulta, kék színben fog a folyó fölött pompázni a felirat.

A részletes programot ITT lehet megtekinteni.

Bulvár

Megszületett Balogh Zsolt kislánya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged játékosa a Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vontatóba rongyolt az autó, a sofőr meghalt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Vontatóval ütközött az autó ennyi maradt belőle. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Bulvár

Ötvenéves frontemberét ünnepli a Tankcsapda!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ünnepi tankdübörgés!

Tovább olvasom

Aktuál