Bulvár

A Szeged szót „írják” tűzijátékból a Tisza fölé augusztus 20-án

A Szeged szót „írják” tűzijátékból a Tisza fölé augusztus 20-án

2016. augusztus 17., szerda
A Szeged szót „írják” tűzijátékból a Tisza fölé augusztus 20-án
rakpartfeszt_sajtotajekoztato_02

Fúvószenekarok szabadtéri fellépéseire, kézműves sörfesztiválra és koncertekre invitálják az ünnepi hétvégén a napfény városába a kikapcsolódni vágyókat. Az augusztus 20-ai tűzijáték egy soha nem látott elemmel bővül, a Tisza fölött a Szeged felirat fog megjelenni tűzijátékbombákból.

Míg a belváros a SzegedART keretében fúvózenekari koncertekre invitál augusztus 18-ától, addig a Huszár Mátyás rakparton sörfesztivál és népszerű hazai előadók váltják egymást a színpadon.

Németh István

, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a SzegedART keretében a hétvégi térzenék egyre népszerűbbek, ezért ezúttal csütörtöktől egészen vasárnapig kínálnak fúvószenekari programokat.

Gyimóthy Zoltán

, a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar karmestere portálunknak elmondta, két önálló kezdeményezése ér össze, az SZVP hétvégi térzenei programjai és a szegedi fúvószenekar immár kilenc éve megrendezett fúvószenekari fesztiválja. Csütörtökön Kiskunmajsáról érkeznek zenészek, pénteken a vásárhelyi katonazenekart és a Fricsay Ferenc Fúvószenekart hallhatják az érdeklődők, szombaton a mórahalmiak lépnek fel, míg vasárnap egy mintegy 100 tagot számláló marching band érkezik Kínából Szegedre. A RakpartFeszt – Kézműves Sörünnepen 30 főzde mutatkozik be, több mint 150 különféle sört kóstolhatnak az érdeklődők, a magyarországiak mellett többek között cseh, belga, ír és spanyol italok közül lehet válogatni. A színpadon pedig fellép a Gypo Circus, Freddie aka

Fehérvári Gábor Alfréd

, a Tom White and the Mad Circus és a SKA-legenda Pannonia All Stars SKA Orchestra is.

rakpartfeszt_sajtotajekoztato_01

Idén egy tűzijáték musicallel kápráztatják el a szegedieket augusztus 20-án, vagyis a zene hangulatát és ütemét követve fognak robbanni a tűzijátékbombák. A mintegy negyedórás parádé alatt csaknem 6000 effektet láthatnak az érdeklődők – tudtuk meg Bácskai Dánieltől, a Pyro Maxx Kft. ügyvezetőjétől. A fináléban a tavaly már látott görögtűz fog lefolyni a Belvárosi hídról, de egy újdonsággal is készülnek, méghozzá a Szeged szót fogják úgymond kiírni tűzijátékbombákból a Tisza medre fölé. „Ez egy vízszintes felirat lesz 25 méter széles és 30 méter magas betűkből fog állni, így bárki, aki kötődik a városhoz, sokkal közelebb érezheti magához ezt a tűzijátékot, mint a korábbiakat. Tavaly ősszel jelent meg az a technológia, amivel feliratot lehet kiírni, kaptunk az alkalmon, hogy még emlékezetesebbé tegyük az augusztus 20-ai tűzijátékot” – fogalmazott. Bácskai Dániel azt is elárulta, kék színben fog a folyó fölött pompázni a felirat. A részletes programot

ITT

lehet megtekinteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.