Bulvár

A nyári időszak veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

A nyári időszak veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

2016. augusztus 5., péntek
A nyári időszak veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

A nyári időszak veszélyeire, a nyíltvízi fürdőzés szabályaira, a lopásokra és a lakásbetörésekre, valamint a közlekedési balesetek megelőzésére hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Németh Ágnes

ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt mondta, nyáron fokozott veszélyforrás lehet a tiltott helyen fürdőzés, ezért csak a hatóságok által kijelölt, strandolásra alkalmasnak minősített helyeken menjenek az emberek a nyílt vizekbe. Ezeken a kijelölt helyeken vannak öltözők, mosdók, biztonságban lehet tárolni az értékeket. Kiemelte: a hatóságok folyamatosan ellenőrzik ezeknek a vizeknek a minőségét is. Hozzátette, nagyon fontos, hogy ittasan, felhevült testtel ne menjen senki a vízbe, és balesetveszélyes a csónakokból, különböző vízi eszközökből a vízbe ugrálni. Az osztályvezető jelezte: a bányatavaknál nem lehet tudni, milyen mély a víz és mi van a vízfelszín alatt, a folyóvizekben pedig a sodrás, a zúgók és az örvények lehetnek veszélyesek. Megjegyezte: sokan arra hivatkoznak, hogy bár nem kijelölt strandon fürdőznek, ismerik a vizet, így nem érheti őket baj. Ez azonban tévedés, egy-egy áradás után átalakulhat a folyó szerkezete, amire nem lehet felkészülni - mondta. A nyári időszak bűnmegelőzési kérdéseiről szólva az ezredes kiemelte: a nyári melegben sokan hagyják nyitva őrizetlenül szellőztetés miatt az ajtókat, ablakokat, vagy akár felügyelet nélkül a lakást, ezek pedig elősegítik a lopásokat. A nyaralásról a közösségi oldalakon közzétett fényképek is veszélyt jelenthetnek, hiszen jelzik, hogy a ház tulajdonosa nincs otthon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.