Kultúra

A húszezredik látogatót köszöntik a szegedi Pompeji-kiállításon

A húszezredik látogatót köszöntik a szegedi Pompeji-kiállításon

2016. augusztus 2., kedd
A húszezredik látogatót köszöntik a szegedi Pompeji-kiállításon
pompei_sajttaj012kf

Nagy sikernek örvend a szegedi Pompeji-kiállítás: június vége óta sok ezren voltak kíváncsiak a tárlatra. Hamarosan kerek számot ünnepel a Móra Ferenc Múzeum: a húszezredik látogató várhatóan szerdán délelőtt érkezik majd.

Június végén, a Múzeumok Éjszakáján nyílt meg a szegedi Pompeji-kiállítás. A Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein összesen 120, a katasztrófát megélt tárgyat láthatnak az érdeklődők értékes magyar műtárgyak mellett. Már a kiállítás első hónapjában is komoly volt az érdeklődés: naponta több százan tekintik meg a tárlatot. A húszezredik látogató várhatóan szerdán délelőtt érkezik majd, akit a Fekete házban fognak köszönteni sajtónyilvános esemény keretében. A szegedi Pompeji-kiállítást három helyszínen láthatják az érdeklődők. A Móra Ferenc Múzeumban magával a katasztrófával, a közélettel, mindennapokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Fekete házban a gladiátorok világát, a temetkezést és az étkezést mutatják be, a Kass Galériában pedig ókori római témájú festményeket, grafikákat láthat a közönség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.