Bulvár

Vihar: a károk felszámolásán még száznyolcvan helyen dolgoznak a tűzoltók

Vihar: a károk felszámolásán még száznyolcvan helyen dolgoznak a tűzoltók

2016. július 14., csütörtök
Vihar: a károk felszámolásán még száznyolcvan helyen dolgoznak a tűzoltók
Vihar – Károk Csongrádon

Országszerte még mintegy száznyolcvan helyszínen dolgoznak a tűzoltók a szerda este érkezett vihar okozta károk felszámolásán - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök délután.

A csütörtök késő délutáni órákban főként Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Veszprém megyében dolgoznak a tűzoltók - olvasható a közleményben. Közölték: a hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységeket kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz és vezetékekhez, megrongálódott tetőszerkezetekhez, illetve vízzel elöntött pincehelyiségekhez riasztották. Az OKF korábbi tájékoztatása szerint a szerda késő délután kezdődött viharok miatt csütörtök reggelig több mint 400 esethez hívták a tűzoltókat. Az EDF Démász ugyancsak csütörtök késő délutáni közleményében azt írta: Kecskeméten és környékén már majdnem minden ügyfelüknél újra működik az áramszolgáltatás, azonban Baján és térségében a többszörös hibák miatt a teljes helyreállítás még több órán át tart, munkatársaik késő este is dolgoznak. Mint írták, a cég szolgáltatási területén csütörtökre virradóra a vihar több mint ötven, elsősorban Bács-Kiskun megyei településen okozott fennakadást a villamosenergia-ellátásban. Bács-Kiskun megyében Baja és Kecskemét térségében a hajnali óráktól sok ügyfélnél szünetelt az áramszolgáltatás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.