Bulvár

Vádat emelt az ügyészség a járókelők nyakáról ékszereket letépő férfival szemben

Vádat emelt az ügyészség a járókelők nyakáról ékszereket letépő férfival szemben

2016. július 6., szerda
Vádat emelt az ügyészség a járókelők nyakáról ékszereket letépő férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki Szeged területén 2013 és 2015 között összesen tizenkét esetben tépett le nyakláncot a viselője nyakáról, majd az így megszerzett ékszereket zálogházakban értékesítette.

A vádirat szerint a férfi 2013 folyamán elhatározta, hogy tartozásainak kiegyenlítése érdekében oly módon próbál meg bevételhez jutni, hogy arany ékszert viselő nőket figyel meg az utcán, őket követi és egy mozdulattal a nyakukról az ékszert leszakítja. A férfi 2013-ban egy alkalommal, 2014-ben három alkalommal, míg 2015-ben nyolc alkalommal ezen elhatározásának megfelelően Szeged belterületén letépte a sértettek nyakában lévő nyakláncot, majd az így megszerzett ékszerrel elmenekült a helyszínről. Kilenc esetben a sértett idősebb életkora, illetve egészségi állapota miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy volt, míg egy esetben a sértett a nyakláncának elvételét megpróbálta megakadályozni, a vádlott az ellenállás leküzdése során, az ékszer megszerzése érdekében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló ujj és nyaksérülést okozott. A vádlott a cselekményeivel a sértetteknek 12500 forint és 145 ezer forint közötti összegű kárt okozott. A férfi az ékszereket zálogházakban értékesítette, az értük kapott készpénzt felélte. Az elkövetőt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség kilenc rendbeli kifosztás bűntettével, két rendbeli kisebb értékre, üzletszerűen és nemesfémre elkövetett lopás bűntettével, valamint egy rendbeli rablás bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.