Bulvár

Újabb rendőri túlkapás az Egyesült Államokban: fehér rendőr lőtt le egy fekete férfit

Újabb rendőri túlkapás az Egyesült Államokban: fehér rendőr lőtt le egy fekete férfit

2016. július 7., csütörtök
Újabb rendőri túlkapás az Egyesült Államokban: fehér rendőr lőtt le egy fekete férfit

Az egyesült államokbeli Minneapolis közelében egy fehér rendőr csütörtökön agyonlőtt egy afroamerikai férfit, akinek a menyasszonya mobiltelefonon élőben "közvetítette" az incidenst.

A rendőr a minnesotai Falcon Heightsben egy piros lámpánál igazoltatta a 32 éves

Philando Castile

-t, de amikor az a jogosítványáért és az autó dokumentumaiért nyúlt, egy fegyvert látott meg az autóban, és azonnal rálőtt a sofőrre. A férfinak volt fegyvertartási engedélye. A jelenetet a Castile mellett az autóban ülő barátnője mobiltelefonon rögzítette, így azt is, hogy a fekete bőrű férfi azonnal meghalt. A mobiltelefon rögtön továbbította is a képeket az egyik közösségi portálra. "Úristen, nem lehet, hogy meghalt, kérem, rendőr úr, ne mondja, hogy ezt tette vele!" - hallható a pánikba esett menyasszony hangja a közösségi portálon. Jól hallható a nő párbeszéde is a rendőrrel. "Mondtam, hogy ne nyúljon utána" - mondja a rendőr, aki valószínűleg azt hitte, hogy a férfi a fegyvere után nyúl. "De uram, maga mondta, hogy mutassa meg az igazolványát, a jogosítványát!" - válaszol a nő. A végzetessé vált igazoltatás során az autóban ült a nő kislánya is. A rendőrség közleménye megerősítette a történteket, de nem tett említést arról, hogy a férfi a helyszínen meghalt. A helyi média jelentései szerint tüntetők vonultak Mark Dayton kormányzó háza elé St. Paulban, Minnesota állam fővárosában. Két napon belül ez volt a második olyan incidens, amelyben fehér rendőr lőtt agyon fekete férfit. Kedden a déli Louisiana állam fővárosában, Baton Rouge-ban történt meg ugyanez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.