Kultúra

Tizenhárom alkotó mutatkozik be az idei Szegedi Művésztelepen + FOTÓK

Tizenhárom alkotó mutatkozik be az idei Szegedi Művésztelepen + FOTÓK

2016. július 29., péntek
Tizenhárom alkotó mutatkozik be az idei Szegedi Művésztelepen + FOTÓK
muvesztabor002kf

A szombati kiállítás megnyitójára készülnek a XXII. Szegedi Művésztelep alkotói, a REÖK-ben tizenhárom művész legfrissebb munkáit lehet szombattól megtekinteni ingyenesen.

Eredetileg grafikai művésztelepként hívták életre

Szuromi Pál

művészettörténész ötlete nyomán a Szegedi Művésztelepet, ami néhány év alatt átalakult, s immár a grafikusok mellett festők, médiával foglalkozók is alkotnak itt nyaranta. Az évek során nemzetközi vált művésztelepre svéd, angol, bolgár, német és szlovák alkotók is érkeztek már, és többen igyekeznek minden évben visszatérni, hogy a napfény városában alkothassanak. Az egyik szegedi szervező,

Huszár Imre

portálunknak elmondta, a váltás egyfajta koncepcióvá is vált, mindenféle kezdeményező munkának teret adnak. Olyan művek születnek évről-évre Szegeden, amelyeknek alkotói úgymond friss megközelítésben használják a képzőművészetet, feszegetik a különböző műfajok határait. A Munkácsy-díjas festő- és grafikusművészek,

Kótai Tamás

és

Imre Mariann

által szervezett meghívásos nyári alkotótábornak immár huszonkét éve ad otthont a napfény városa. A XXII. Szegedi Művésztelep résztvevőinek munkáiból július 30-án, szombaton 18 órakor nyílik kiállítás a REÖK-ben, amit augusztus 16-áig ingyenesen lehet megtekinteni.

meghivo-FB-2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.