Sport

Táncolni hívják a szegedieket a SZVSE-stadionba

Táncolni hívják a szegedieket a SZVSE-stadionba

2016. július 19., kedd
Táncolni hívják a szegedieket a SZVSE-stadionba
tancolo_varos_2016

„Ha táncolsz élsz – ha élsz táncolsz” - ez a szlogenje a július 22-ei prevenciós egészségmegőrző programnak, a szegedi Táncoló Városnak. A szervezők célja, hogy belecsempésszék a családi mindennapokba a tánc, a sport szeretetét úgy, hogy az a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korosztálynak tartalmas és vidám szórakozást kínáljon.

"A prevenciós nap fókuszában a tánc áll, ami egy örömszerző mozgásforma, ugyanakkor remek kardióedzés is, ami közben boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetben" - emelte ki a Táncoló Város programjai közül

Molnár Edit

, a SugarFree 2008 vezetője. A szervezők célja, hogy "táncba vigyék" a lakosokat, ennek érdekében a legkisebbektől az idősekig mindenkinek tartalmas, az életkoruknak és szenvedélyüknek megfelelő mozgásformát biztosítanak. Akik pedig a jókedvért és a test átmozgatásáért felelnek:

Bagi Mátyás

funkcionális tréner,

Orvova Irén

és a Kolibri Fitness, a Feel Good Dance Company, a Kozmosz táncegyesület, valamint a Medball VB, akik bajnoki bemutatót tartanak. A tánc lesz a július 22-ei, SZVSE-pályán megrendezendő egészségmegőrző nap alappillére, de ez nem azt jelenti, hogy ne gondoltak volna a labdajátékok szerelmeseire, vagy azokra, akik sérülés, esetleg életkoruknál fogva nem hódolhatnak a sportnak. Bár már véget ért a labdarúgó Európa-bajnokság, a gyerekek még mindig focilázban égnek. A szervezők ezért grundfocival, sor és dekázó versennyel, valamint 11-es rúgó bajnoksággal készülnek számukra. "Akik a sport helyet valami újat szeretnének kipróbálni, ajánljuk a hangmasszást. Egy 4 fős csapat gongok segítségével gondoskodik a pozitív rezgések megidézéséről a testben, mindenképpen érdemes kipróbálni" - ajánlotta a szervezésért felelős cég vezetője.

tanchaz003kf

A sport és az egészség kéz a kézben jár, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a szűrővizsgálatokról sem. Molnár Edittől megtudtuk, támogatójuk, a Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából ingyenesen vehetik igénybe a szemészeti és bőrgyógyászati szűréseket, a vércukor- és koleszterinszint és vérnyomásmérést, illetve a testzsírszázalék meghatározására is lehetőség lesz, tanácsadással egybekötve. A július 22-ei programok 14 órakor kezdődnek és várhatóan 17 óráig tartanak. Záróra nincs, a résztvevők addig maradhatnak, ameddig jól érzik magukat.

generali_biztosito_logo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.