Bulvár

Szegedi lány lett a 191. Anna-bál szépe

Szegedi lány lett a 191. Anna-bál szépe

2016. július 24., vasárnap
Szegedi lány lett a 191. Anna-bál szépe
A 191. Anna-bál Balatonfüreden

Kriveczky Villő, elsőbálozó 17 éves szegedi lányt választották a 191. balatonfüredi Anna-bál szépének szombat éjjel. Első udvarhölgye a 18 éves szigetvári Gorosics Csenge, második udvarhölgye pedig a 18 éves balatonfüredi Káplár Fanni lett.

A szombat este a balatonfüredi Anna Grand Hotel termeiben és kertjében tartott 191. Anna-bálon a közönségtől a tizenöt legtöbb szavazatot kapó nő közül választotta ki a zsűri a legszebbeket, akik idén mind elsőbálozók. A zsűri tagjai

V. Kulcsár Ildikó

újságíró,

Horgas Eszter

fuvolaművész,

Kocsis Korinna

, a 185. Anna-bál szépségkirálynője,

Ókovács Szilveszter

, a Magyar Állami Operaház főigazgatója,

Gömbös Lóránd

, a Hungária Yacht Club elnöke és

Schiffer Miklós

, stílusszakértő voltak. Az Anna-bál szépe, a szegedi

Kriveczky Villő

egy Viktória-mintás, első udvarhölgye, a szigetvári

Gorosits Csenge

egy Rothschild-mintás, második udvarhölgye, a balatonfüredi

Káplár Fanni

pedig egy Apponyi-mintás Herendi vázát kapott ajándékba. A bál szépei vasárnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon mutatkoznak be a közönségnek, majd lovas huszárok kíséretében sétakocsikázásra indulnak a városban. Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.