Bulvár

Szegedi Ikarus Angliában - olvasónk fiának építette az elektromos meghajtású járművet + FOTÓK, VIDEÓ

Szegedi Ikarus Angliában - olvasónk fiának építette az elektromos meghajtású járművet + FOTÓK, VIDEÓ

2016. július 22., péntek
Szegedi Ikarus Angliában - olvasónk fiának építette az elektromos meghajtású járművet + FOTÓK, VIDEÓ
ikarus_busz

A kis járművet édesapja építette az Angliában született Álmosnak, aki él-hal a csuklós buszokért. A tesztüzem már megtörtént, ha kész lesz a járgány, akkor több mint négyméteres lesz.

Többször írtunk arról az utóbbi időben, hogy mennyien kritizálják a szegedi tömegközlekedés jelenlegi állapotát. Azonban nem hallgathatjuk el, hogy vannak olyan rajongók, akik ugyan nem használják napi szinten a DAKK buszait, mégis élnek-halnak azokért. Közéjük tartozik az Angliában élő

Ötvös István

fia, aki imádja a csuklós buszokat.

Álmos

döntése nem lehet véletlen, hiszen az Egyesült Államoktól Új-Zélandig közkedvelt volt az Ikarus 200-as szériája, még ma is sok helyen róják az utakat az öreg 260-asok, 280-asok. "Álmos annak ellenére, hogy Angliában született Magyarországon tölti a nyarakat és kicsi kora óta utazik a csuklós buszokon, mert nagyon szereti őket. Még a buszszimulátor játékon is mindig csuklós buszt vezet. Ezért döntöttem úgy, hogy építek neki egy csuklós Ikarust" - mesélte lapunknak édesapja. Ötvös István futárként dolgozik Nagy-Britanniában, csak éjszaka és hétvégente tudott dolgozni a projekten. A jármű mintegy 70 centiméter széles, alumínium vázra épült, a tárcsafék házi gyártmány, a kerekek pedig rokkant kocsiból származnak. 500 wattos elektromos motor hajtja, az energiát két 12V-os, egyenként 30 kg tömegű akkumulátor biztosítja.

A kisfiú ugyan Zalaegerszegen ismerte meg a csuklós buszokat, mégis az egykori Tisza Volán színeit választották. Ezt azzal indokolta az apuka, hogy a fényképész itt készítette a képeket a buszról, a matricákat is Szegeden gyártották, s egy gyerekbuszon a kék-fehér összeállítás is jobban mutat, mint más. Jelenleg a tesztüzem zajlik, az édesapa szerette volna, ha Álmos kipróbálhatja a járgányt még a nyári szünet előtt. Ha a jármű elkészül, 4,2 méter hosszú lesz. Ötvös Istvánnak ez a második hasonló munkája, korábban Pókember autót csinált a kisfiának, azonban azt még nem tudja, hogy az Ikarus után mit fog építeni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.