Bulvár

Száztízezer doboz csempészett cigarettát találtak egy bolgár kamionban

Száztízezer doboz csempészett cigarettát találtak egy bolgár kamionban

2016. július 20., szerda
Száztízezer doboz csempészett cigarettát találtak egy bolgár kamionban
dohanyzas_cigaretta

Száztízezer doboz adózatlan cigarettát találtak egy bolgár teherjárműben, görögdinnyék közé elrejtve a pénzügyőrök az M43-as autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

Némedi-Varga Éva

, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök az autópálya Krak-éri pihenőhelyén ellenőrizték a kamiont, amely az okmányok szerint 23 tonna görögdinnyét szállított Görögországból Magyarországra. A pénzügyőrök az ekáer-ellenőrzés részeként megkeresték a fuvarokmányon vevőként szereplő magyar céget, ahol azt közölték, hogy a szállítmányt nem ők rendelték. A kormányhivatal helyszínre érkező munkatársa megállapította, hogy a dinnyék jelöletlenek, így kockázatosnak minősítette a szállítmányt és elrendelte a megsemmisítését. A szállítmány lepakolása közben a görögdinnyék alól, jól álcázva összesen 110 ezer doboz adózatlan cigaretta került elő. A jármű görög sofőrje azt állította, a tehergépkocsit már megrakodva vette át Görögországban, a cigarettáról nem tudott - közölte a sajtóreferens. A pénzügyőrök a 62 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, az ügyben a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt indítottak büntetőeljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.