Sport

Rio 2016: Letették az esküt a magyar olimpikonok - Szegedet ketten képviselik

Rio 2016: Letették az esküt a magyar olimpikonok - Szegedet ketten képviselik

2016. július 7., csütörtök
Rio 2016: Letették az esküt a magyar olimpikonok - Szegedet ketten képviselik
Rio 2016 - Az olimpiai csapat ünnepélyes fogadalomtétele

Letette az olimpiai esküt csütörtökön Budapesten a 29 nap múlva, augusztus 5-én kezdődő riói játékokon szereplő magyar csapat. Szegedről Manhercz Krisztián vízilabdázó és Nagy Péter súlyemelő utazhat.

A fogadalomtétel szövegét két öttusázó, az ifjúsági olimpiai ezüstérmes

Földházi Zsófia

(23 éves) és a londoni játékokon harmadik

Marosi Ádám

(32) mondta el a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen.

Borkai Zsolt

, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntőjében kiemelte: aki most esküt tesz, már sikerrel vette az első akadályt, mivel sok sportágban nehezebb megszerezni a kvalifikációt, mint jól szerepelni. Kitért arra is, hogy a MOB álláspontja doppingkérdésben a zéró tolerancia.

Áder János

köztársasági elnök azt hangsúlyozta: Magyarország az összesített olimpiai éremtáblázaton nyolcadik, de ha lakosságarányosan vizsgálják a magyar sportolók teljesítményét, akkor a magyar a harmadik legeredményesebb nemzet. "A labdarúgó Európa-bajnokság hamarosan véget ér, de a közösségi élmény, amelyhez elég volt a játékosok becsületes, tisztességes hozzáállása, velünk marad. Az olimpiai közvetítéseket milliók nézik majd, Önöknek érezniük kell a szurkolók bíztatását, a mi bíztatásunkat" - fordult a sportolókhoz az államfő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.