Egyetem

Párbeszéd Magyarországért: Török Márknak és a Szegedi Tudományegyetem vezetőinek is távozniuk kell az egyetem éléről

Párbeszéd Magyarországért: Török Márknak és a Szegedi Tudományegyetem vezetőinek is távozniuk kell az egyetem éléről

2016. július 19., kedd
Párbeszéd Magyarországért: Török Márknak és a Szegedi Tudományegyetem vezetőinek is távozniuk kell az egyetem éléről
SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

A Párbeszéd Magyarországért feljelentést tesz és felszólítja Török Márkot, mondjon le a jogtalanul betöltött EHÖK-elnöki mandátumáról, a Szegedi Tudományegyetem vezetőit pedig arra kéri, távozzanak, amennyiben nem tudják hitelt érdemlően cáfolni az EHÖK-elnök korrupciós vádjait.

"Mint ismert, a SZTE EHÖK választmánya a felsőoktatási törvény négyéves mandátumkorlátozásával ellentétes módon választotta újra

Török Márk

korábbi EHÖK-elnököt. A döntést az egyetem megsemmisítette az EMMI ajánlása alapján, ám amíg az esetleges jogorvoslati eljárás tart, addig Török Márk elnök maradhat. Az EHÖK elnököt közben az egyetem dékánjai lemondásra szólították fel, amelyre Török Márk a sajtóban a dékánokat érintő korrupciós vádakkal reagált. A Párbeszéd Szegeden is elkötelezetten fog harcolni a korrupció felszámolásáért és az átláthatóságért" - fogalmaz

Kovács Tamás

, a Párbeszéd Magyarországért szegedi elnöke és

Szabó Zsolt

, elnökségi tag sajtóközleménye. Hozzáteszik: "a mandátumát jogtalanul betöltő Török Márknak és a korrupciós gyanúba keveredett vezetőknek egyaránt távozniuk kell a SZTE vezetéséből, ha a HÖK elnök vádjai igaznak bizonyulnak. Ha Török tud konkrét bűncselekményekről, akkor teljes körűen tárja fel a nyomozóhatóságok előtt, és vádaskodásait ne az egyetem vezetésének elhallgattatására használja fel. Az ügy mielőbbi tisztázása érdekében a párt szegedi elnöke feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja alapján".

Bittner Péter

, az SZTE közkapcsolati igazgatója a PM sajtóközleményére reagálva portálunknak elmondta,

Szabó Gábor

, az universitas rektora egy nem nyilvános levélben arra szólította fel Török Márkot, amennyiben tudomása van valamilyen jogsértésről, tárja azokat elő. A levélre egyelőre nem reagált az EHÖK elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.