Közélet

NFM: a kormány hosszú távú programot indított sportparkok kialakítására

NFM: a kormány hosszú távú programot indított sportparkok kialakítására

2016. július 5., kedd
NFM: a kormány hosszú távú programot indított sportparkok kialakítására

A kormány hosszú távú programot hirdetett ingyenesen igénybe vehető kültéri sportparkok kialakítására, az első ütemben 2016-ban 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkári feladatokat is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Kifejtette: a KSH adatai szerint Magyarországon a felnőtt lakosság 67 százaléka 10 percet sem sportol naponta, a szabadidősportot űzők aránya mindössze 3,2 százalékot tesz ki. A helyettes államtitkár szólt arról, hogy jelenleg a 3150 magyar település közül 100-nál van kondipark, sportpark, és jelentős érdeklődés mutatkozik a lakosság körében a kültéri sportlétesítmények iránt. Az önkormányzatok augusztus 15-ig küldhetik be a kérelmüket, az első ütemről döntés szeptember végén várható A kérelmekről a nemzeti fejlesztési miniszter dönt az előkészítő bizottság javaslata alapján, az önkormányzatok nem pénzt, hanem létesítményt kapnak - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.