Közélet

Megerősítik a templomok és más vallási épületek védelmét Belgiumban

Megerősítik a templomok és más vallási épületek védelmét Belgiumban

2016. július 27., szerda
Megerősítik a templomok és más vallási épületek védelmét Belgiumban

Belgiumban szerdán elrendelték a vallási célú épületek védelmének megerősítését, miután előző nap két fegyveres támadó túszokat ejtett egy észak-franciaországi templomban.

A Le Soir című napilap értesülései szerint a hatóságok fokozni fogják az ország valamennyi vallási célú épületének védelmét. A belgiumi zsinagógák védelmét már korábban megerősítették, miután 2014-ben merényletet követtek el a brüsszeli zsidó múzeumnál. Az illetékes belga hatóságok továbbra is hármas, azaz "súlyos" fokozaton tartják az ország terrorkészültségi szintjét, ami azt jelenti, hogy a merénylet veszélye "lehetséges és valószínű". Kedden két késekkel felfegyverzett férfi behatolt a franciaországi Rouen melletti Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomába, ahol elvágták a pap torkát, egy másik embert pedig súlyosan megsebesítettek. A támadást az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vállalta magára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.